Bog voli odabrati najnesavršenije ljude
Foto: Pexels

Zanimljivo, ali Bog voli odabrati najnepogodnije, najneiskusnije i najnesavršenije ljude kako bi ostvario nevjerojatne stvari.

Abraham je lagao pod pritiskom; Mojsije je ubio čovjeka prije nego je postao Izraelov izbavitelj; obitelj je kralja Davida zanemarila, kao, on je samo pastirčić, a apostol Petar bio je ribar bez formalna vjerskog obrazovanja.

“Promatrajte, braćo, sebe koji ste pozvani! Nema vas ni mnogo na ljudsku mudrih, ni mnogo moćnih, ni mnogo plemenitih. Naprotiv, što je ludo u očima svijeta, izabra Bog da posrami mudre; što je slabo u očima svijeta, izabra Bog da posrami jake; što je neplemenito i prezira vrijedno u očima svijeta – i čak ono čega nema – izabra Bog da uništi ono što jest, da se nijedan čovjek ne može ponositi pred Bogom” (1 Kor 1,26-29).

PROČITAJTE: Bog može koristiti i učiniti blagoslovom samo OVAKVE ljude

Pogledajte, te riječi zapisane su zajednici vjernika u Isusu, ne svećenstvu. U slučaju da se osjećate neprikladni i neobrazovani kad Duh poziva, molim vas, sjetite se da je to način na koji Bog obično radi, tako da je siguran da će njemu pripasti sva slava.

Pogledajmo na trenutak Pavla. On je bio Židov, školovan kao farizej, stručnjak u starozavjetnoj nauci. Nitko nije bio opremljeniji da odnese radosnu vijest židovskom narodu, ali Bog ga nije tamo postavio. Umjesto toga, upotrijebio ga je da širi evanđelje među nežidovima!

Kad Božji Duh djeluje, njegovi naumi se otkrivaju i ostvaruju na načine koje nikakvo povjerenstvo, test osobnosti ili računalni program ne bi nikada mogao odgonetnuti.

Krist nije umro na križu kako bismo kao kršćani provodili svoje vrijeme na zemlji samo se povlačeći i čekajući na njegov povratak. Rekao je: “Žetva je velika, a poslenika malo” (Mt 9,37).

Rekao je da je nestašica poslenika, ali stvarno djelo obavit će Duh Božji kroz vas i mene radeći stvari koje će biti iznad naših najluđih zamisli. Sve to započinje kad prinesete sami sebe da služite.

Autor: Jim Cymbala; Izvor: Worldchallenge.org