Bog želi da ovako gledamo na svaku prepreku u životu

Bog želi da pogledamo svaku prepreku kroz prizmu Njegove neograničene snage i resursa. Tada će nam biti puno lakše suočiti se s njima.

Jerihon je bio prvi grad koji su Izraelci trebali osvojiti u potrazi za zemljom Kanaan. Kad je Jošua poslao dva špijuna da ga izvide, vjerojatno nije shvatio da će dobiti uvid u Božje impresivno djelovanje iza scene (Jošua 1).

Bog želi da pogledamo svaku prepreku kroz prizmu Njegove neograničene snage i resursa. Sve što izgleda kao da blokira Njegove planove je prilika da On pokaže svoju suverenu moć. Samo zato što ne vidimo da se nešto događa, ne znači da nije aktivan.

Uvijek zapamtite da Bog djeluje s druge strane naših prepreka, uređuje detalje i provodi svoje planove. Kad su se uhode vratile Jošui, izvijestili su da su se stanovnici Jerihona prestrašili na smrt. Nakon što su čuli za izbavljenje Židova iz Egipta i razdvajanje Crvenog mora, obuzeo ih je Gospodnji strah.

PROČITAJTE: Prepreke koje zaustavljaju djelovanje Duha Svetoga u našem životu

Scena je bila postavljena za osvajanje, ali do tog trenutka Jošua nije učinio ništa. Ponekad mislimo da trebamo biti uključeni u rješavanje našeg problema, ali Bog nije ograničen time koga ili što može upotrijebiti za ostvarenje svoje volje. U ovom slučaju, radio je na srcima neprijatelja ulijevajući demoralizirajući strah.

Velike prepreke ne moraju biti razlog obeshrabrenja za kršćane. Premda je veliko Gospodinovo djelovanje tiho i nevidljivo, možemo biti sigurni da dinamično razrađuje svoju volju za naše živote. Kada se dijelovi Njegovog plana poslože, On će nam dati pobjedu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!