Bog želi da ovo postane stvarnost u tvom životu

Kad je Gospodin Isus Krist umro na križu, umro je ne samo kao moj zamjenik, nego i kao moj predstavnik. Nije umro samo za mene, nego je umro kao ja. U njegovoj smrti je i moja smrt.

Sve ono što sam bio po Adamu, sve moje staro, pokvareno, neobnovljeno ja pribijeno je na križ. Bog računa da je moja povijest čovjeka u tijelu (po staroj naravi) došla do kraja.

To nije sve! Kad je Spasitelj pokopan, i ja sam pokopan. Poistovjećen sam s Kristom u njegovu ukopu. To je slika koja govori da je staro ja uklonjeno iz Božjeg pogleda zauvijek.

Kad je Gospodin Isus uskrsnuo od mrtvih, i ja sam uskrsnuo. Ali slika se ovdje mijenja. Ne ustaje onaj koji je pokopan, ne ustaje staro ja, nego ustaje novi čovjek – Krist koji živi u meni. Ustajem s Kristom da hodam u novosti života.

VIDI OVO: 3 razloga zašto Isus traži da umremo sebi

Bog sve ovo vidi kao gotovo stanje. On sada hoće da to postane stvarnost u mom životu u praktičnom smislu. Hoće da računam s time da sam prošao kroz ciklus smrti, ukopa i uskrsnuća. A kako ću to učiniti?

U kušnji trebam odgovoriti na nju jednako kao što bi i mrtvo tijelo reagiralo na poticaj na zlo. Bez ikakvog odgovora! Trebam zapravo reći: “Umro sam grijehu. Ti nada mnom više ne gospodariš. Što se tebe tiče, ja sam mrtav.”

Dan za danom moram smatrati svoje staro, pokvareno ja ukopanim u Isusovu grobu. Znači da se neću njime introspekcijski baviti. Neću u njemu tražiti ništa vrijedna ili se razočarati njegovom krajnjom iskvarenošću.

Konačno ću i svaki trenutak živjeti kao onaj koji je uskrsnuo s Kristom da živi novim životom – s novim ambicijama, novim željama, novim motivima, novom slobodom i novom snagom.

George Muller ispričao je kako je prvi put shvatio ovu istinu o poistovjećenju s Kristom: “Došao je dan kada sam umro. Umro sam Georgeu Mulleru, njegovom mišljenju, sklonostima, ukusu i volji. Umro sam svijetu, njegovu odobravanju ili prigovaranju, umro sam čak odobravanju ili okrivljavanju od strane moje braće i prijatelja, i otada sam nastojao da se pokažem ‘pred Bogom kao prokušan’.”

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com