mislili da će im sin umrijeti
Snimka zaslona: YouTube

Kada im se sin rodio s vrlo deformiranim licem činilo se da roditelji tu ništa ne mogu učiniti. Bojali su se onog najgoreg. No tada je stranac uskočio i pomogao.

Nema onoga što roditelj neće učiniti za svoje dijete. Nema ništa gore za roditelja koji ništa ne može učiniti. Ponekad roditelji imaju sreće – možete samo poljubiti mjesto gdje se dijete ozlijedilo i sve je odmah bolje.

No što učiniti kada poljubac ne može zacijeliti ranu? Oslonite se na Boga.

Snimka zaslona: YouTube

Dječak je rođen s deformiranim licem

Prije nego je rođen, roditelji dječaka imenom Yahya su saznali da će biti rođen s deformacijama koje njihovi poljupci neće moći izliječiti. Rijedak je genetski poremećaj uzrokovao mnoge komplikacije dok je dječak još bio u utrobi.

No Bog je već počeo djelovati. Većina beba s tim poremećajem ne prežive do rođenja tako da je on već bio pravo čudo.

Ubrzo je postalo jasno da samo Bog može pomoći Yahyai. Zbog tog poremećaja njemu je nedostajala kost između mozga i čela, rođen je bez očiju, bez gornje čeljusti i s rupom umjesto nosa. Nije mogao vidjeti, hodati ni pričati.

Liječnici su mislili da neće dugo poživjeti zbog raznih infekcija kojima je izložen zbog rupa na licu. No Bog je nastavio svoje čudo, a Yahya je odrastao u sretnog dječaka, unatoč svojim problemima.

Neznancima je bilo teško gledati ga, ali za njegovu obitelj je on bio savršen. Našli su se s mnogim liječnicima kako bi vidjeli što se može učiniti. No neprestano su nailazili na razočarenja.

Niti jedan liječnik nije htio prihvatiti njihov slučaj. Ili nisu bili u mogućnosti izvesti potrebne zahvate ili su se bojali opasnosti tih zahvata.

Kada su počeli gubiti nadu, obiteljski je prijatelj objavio dječakovu sliku na Facebooku nadajući se pomoći. Tada je Bog učinio još jedno čudo.

Stranac je ponudio pomoć dječaku s deformiranim licem

Pola svijeta dalje, u Australiji, Fatima Baraka je pročitala priču toga dječaka te nije mogla prestati misliti na njega.

Snimka zaslona: YouTube

Ona je rođena u Maroku, gdje sada Yahya živi. Znala je za poznatog plastičnog kirurga Tonyja Homlesa, koji je uspješno razdvojio sijamske blizance. Odlučna pomoći tom dječaku Fatima je učinila sve što je mogla kako bi navela liječnika da mu pomogne.

Budući da dječak nije imao važan prednji dio lubanjske kosti, bilo je potrebno odvojiti mozak od lubanje. To je učinilo zahvat vrlo kompliciranim. Yahyaina obitelj je željela samo najbolje za njega te su se odlučiti za operaciju.

Snimka zaslona: YouTube

Operacija je bila dugačka – trajala je 19 sati što je bilo 10 sati više od očekivanog. U tom je vremenu Yahya izgubio pola krvi iz svog tijela.

No Bog je pokazao da ima svrhu za njega.

Snažni je dječak sve izdržao. Čeljust mu je popravljena te je čak dobio i nos. Prvi put u svom životu se mogao nasmijati.

Zahvaljujući dobroti ove nepoznate žene, Yahyain se život neopisivo poboljšao. Čak je počeo i sam hodati. Trebat će mu još operacija kako odrasta, ali čak ima nade da će dobiti oči. No za sada on uživa kao sretan mali dječak.

Snimka zaslona: YouTube

Predivno je vidjeti Božje djelovanje na ovom dječaku. I još je ljepše vidjeti što sve On može učiniti kada se osobe, kao što su Fatima i dr. Holmes, odazovu na vapaj za pomoć.

Snimka zaslona: YouTube

Bog nas može upotrijebiti na neopisive načine. Na što vas poziva?

IZVORGodupdates.com