“Bojim se, molim vas, spasite Ukrajinu.”: Majka objavila video s kćeri usred zračnih napada

“Bojim se, molim vas, spasite Ukrajinu.”, bile su neke od riječi koje je majka objavila usred zračnih napada.

Oleksandra Zubal ovjekovječila je nježni trenutak pored svoje usnule kćeri usred zračnih napada u Lvivu, gradu na zapadu Ukrajine. Objavila je fotografiju na Twitteru i napisala: “Moja kći i ja preživjele smo noć u Ukrajini. Mi smo pravi ljudi u ratu s ludim diktatorom i trebamo podršku svijeta ovog trena.”

Do petka poslijepodne objava je postala viralna i dobila preko 555.000 lajkova. Novinari časopisa People kontaktirali su ovu 36-godišnju majku putem Zooma kako bi je upitali o ovoj fotografiji i njenom iskustvu trenutnih događanja u njenoj zemlji, kao i o načinu na koji njena kći podnosi novonastalu situaciju, prenosi Index.

Pobjegla je s kćeri iz rodnog grada, a njen suprug ostao se boriti

Zubal, IT stručnjakinja i suosnivačica internetske platforme koja pomaže ljudima u poslovnim pothvatima, ispričala je da je trenutno u izbjeglištvu sa svojom kćeri, svojim djedom i ostalom rodbinom i prijateljima. Napustili su grad Lviv, gdje ima stan u kojem su do izbijanja rata živjeli ona, suprug i njihova kći. Njih su dvije napustile rodni grad radi sigurnosti, ali njezin suprug, bivši policajac, ostao je u gradu kako bi pomogao u obrani od napada.

Ova je fotografija nastala noć prije nego su napustile svoj dom, a kaže da su “primili obavijest da bi moglo doći do napada oko 3 ili 4 sata ujutro”.

VIDI OVO: Molitva za mir u Ukrajini: Kršćanski čelnici pozivaju vjernike na molitvu

Nastoji biti hrabra zbog svoje kćeri i ostale rodbine

“Zapravo sam počela plakati”, kaže ona o sada viralnoj fotografiji. “I onda su djeca to vidjela i bilo mi je jako neugodno jer, znate, oni sve mogu osjetiti. A onda su i stariji počeli plakati. A moja kći me zapravo pokušavala zagrliti i to je bilo jako neugodno. Nekako sam sebi rekla: ‘Djeca gledaju. Moraš biti hrabra.’ Nismo spavali. Jučer su svi bili u panici”, kaže Zubal o općem raspoloženju u obitelji. “Nastala je velika panika.”

Ubrzo nakon prve objave Zubal je na Twitteru podijelila video svoje kćeri Emilije, koja sljedećeg tjedna puni 6 godina, kako moli tihim glasom: “Bojim se, molim vas, spasite Ukrajinu.”