Bolesna djevojčica je preminula, a majka je objavila potresan video prije smrti

Bolesna djevojčica je preminula od rabdomiosarkoma, koji joj je dijagnosticiran kad je imala samo 13 mjeseci. Majka je objavila potresni video njezinih posljednjih dana života.

Gubitak djeteta nezamisliva je bol s kojom se nijedan roditelj ne bi trebao suočiti. Mama Maggie hrabro je dokumentirala posljednje dane svoje djevojčice, rekavši da se nada da će to pomoći drugim ožalošćenim roditeljima te podići svijest o bolesti s kojom se borila njezina kći.

Dvogodišnja Ava vodila je bitku s četvrtim stadijem rabdomiosarkoma, koji joj je dijagnosticiran kad je imala samo 13 mjeseci.

U posljednjim danima bila je tako slaba da je teško govorila. U potresnom videu snimljenom dan prije Avine smrti malena se nasmiješila mami prije nego što je nježno zapjevala svoju omiljenu pjesmu.

“Volim te, ti voliš mene, mi smo sretna obitelj. Uz veliki zagrljaj i poljubac od mene… Nećeš li i ti reći da me voliš?” pjevala je preslatka djevojčica između umornih udisaja. Dirljivu snimku pregledalo je više od 26 milijuna ljudi iz cijelog svijeta.

“Dan prije nego što je Ava umrla, nije mogla hodati, sjediti i jedva je govorila, ali mi je ipak htjela reći da me voli”, napisala je Maggie.

@magalligjimenez

i love you too…. i love you forever

♬ Turning Page (Instrumental) – Sleeping At Last

Tumor u mozgu djevojčice bio je velik oko 8 cm

Ava se hrabro borila protiv raka uz pomoć agresivne kemoterapije i provela je više od pola života u bolnici prije nego što su njezini roditelji dobili informaciju da je u remisiji. Međutim, u srpnju ove godine joj se bolest vratila. Tumor u njezinu mozgu bio je velik oko 8 cm i nije se mogao ukloniti jer bi zahvat napravio više štete nego koristi.

“Kao njezina mama i njezina zastupnica, osoba koja je voli više od ikoga na ovom svijetu, donijela sam odluku da je smjestimo u hospicij. Više se neće liječiti, nećemo više poduzimati izvanredne mjere. Samo ćemo je pustiti da živi svoj život, uživa u njemu i radi sve stvari koje smo uvijek željeli raditi s njom. Napravili smo popis za nju”, kaže.

Djevojčica je preminula na majčinim rukama

Mama je 22. kolovoza sa svojim pratiteljima podijelila vijest da joj je Ava preminula na rukama.

“Moje srce će zauvijek biti slomljeno, više nikada neće biti isto, ali obećala sam joj da ću živjeti za nju. Život ne bi trebao biti ovakav, roditelji nikad ne bi trebali planirati sprovod, birati lijes, posljednju odjeću, savršeno počivalište ili urnu za svoje dijete”, dodala je.

Maggie je apelirala na ljude da zapamte da su mali “tereti” koji dolaze s djecom zapravo blagoslovi.

“Gubitak djeteta je nešto što nikada nikome ne bih poželjela. Zagrlite svoju djecu malo jače, čak i kad vas izluđuju. Ja bih dala sve da me Ava prekine dok sam na toaletu, ili da pojedem hladan obrok jer želi moju pažnju, ili da se spotičem o njene igračke po stanu, umjesto da je uopće nema”, tužno je zaključila Maggie, piše Index.

NAJNOVIJE!