NaslovnicaDuhovnostOvo obećanje je tvoje, Božja poruka da te provede kroz teška vremena

Ovo obećanje je tvoje, Božja poruka da te provede kroz teška vremena

"Ovo obećanje je tvoje. To je Božja Riječ upravo za tebe, da te provede kroz teška vremena."

Svaki vjernik je pozvan da ostane u Pismu dok Duh Sveti ne učini da mu obećanja Božja iskoče sa stranica osobno.

Možemo znati kad se to dogodi jer čujemo tihi glasić Duha kako šapće: “Ovo obećanje je tvoje. To je Božja Riječ upravo za tebe, da te provede kroz teška vremena.” Uvjeren sam da ne možete zadobiti borbu vjere a da ne čujete taj uvjeravajući glas Gospodnji za vas.

Kad je David zapao u poraz, ohrabrio se, povratio borbu i odmah djelovao u vjeri. Kad je povratio svoj borben duh, poslao je po nešto što je bilo poznato kao oplećak. Bila je to neka vrsta halje koja je uključivala dva kamena na svećenikovu naprsniku. S vremena na vrijeme Bog je govorio kroz oplećak i David je odlučio dobiti riječi izravno od Gospodina.

“David reče svećeniku Ebjataru … Donesi mi ovamo oplaćak. I Ebjatar donese Davidu oplećak. Tada David upita Jahvu za savjet govoreći: ‘Hoću li u potjeru za onim razbojnicima i hoću li ih stići?'” (1 Sam 30,7-8).

Pogledajte što je David ovdje učinio. Nakon što je plakao i nakon što je povratio svoju borbu, ovaj je čovjek otišao ravno na koljena. Gospodin mu je dao riječ upute koju je trebao:

“A on mu odgovori: ‘Idi u potjeru, jer ćeš ih zacijelo stići i zarobljenike vratiti” (1 Sam 30,8).

Božja uputa za Davida je bila: “Idi. Steći ćeš pobjedu.” Drugim riječi: “Bori se!”

Autor: David Wilkerson