NaslovnicaDuhovnostAko OVO nije prisutno u vašem životu, promašili ste Božju svrhu

Ako OVO nije prisutno u vašem životu, promašili ste Božju svrhu

Sve više i više postajati sličan Isusu mora biti naša svrha u životu.

Jeste li se ikada pitali koja je vaša svrha u životu? Jeste li se ikada obeshrabrili jer niste mogli odgonetnuti svoj pravi poziv?

Isus ukratko iznosi našu osnovnu svrhu u Ivanu 15,16: “Niste vi mene izabrali, nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane.”

Naša svrha je jednostavno roditi rod. Mnogi iskreni kršćani misle da rađanje roda znači dovoditi duše Kristu, ali rađanje roda znači nešto mnogo veće od zadobivanja duša. Rod o kojem Isus govori je pokazivanje sličnosti s njim.

Sve više i više postajati sličan Isusu mora biti naša svrha u životu. To mora biti ključno u svim našim aktivnostima, našem stilu života, našim odnosima. Uistinu, svi naši darovi i pozivi – naš rad, služba i svjedočanstvo – moraju istjecati iz te osnovne svrhe.

Ako u srcu niste slični Kristu – vidljivo postajući slični njemu – promašili ste Božju svrhu. Vidite, Božja svrha za vas ne može se ispuniti onim što radili ili izmjeriti nečim što ste postigli.

Njegova svrha je ispunjena u vama jedino onim što postajete u njemu, koliko ste se promijenili i postali slični njemu.

Učenici su poveli Isusa u razgledavanja hrama u Jeruzalemu pokazujući mu veličinu i veličanstvenost te građevine, jer mislili su da će time biti impresioniran kao i oni.

Umjesto toga, Isus im je zapravo rekao: “Nijedan kamen ovoga hrama neće ostati. Sve to izgleda vrlo impresivno, ali to je usredotočeno na čovjeka.” Ukratko, Isus je preusmjerio pozornost učenika na duhovni hram te je Pavao kasnije pisao crkvi: “Zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama?” (1 Kor 6,19).

Danas su mnogi vjernici poput učenika, impresionirani pogrešnim stvarima, ali Isusova poruka je jasna: moramo se usredotočiti na naš duhovni hram. Činjenica je da Duh Sveti prebiva u našem tijelu i dok provodimo vrijeme s njim, on je spreman svakoga trenutka uvesti nas u svoju svrhu.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org