Božji alarm koji nas upozorava na opasnost

Savjest je Božji alarm koji nas upozorava na moguću opasnost. Ona nadgleda naše emocije, misli i djelovanje.

Gledajte na savjest kao na radarski sustav koji nas obavještava o mogućoj nevolji, obično bez izravnog ukazivanja o čemu se radi.

Naši principi i standardi određuju osjetljivost naše savjesti. Na primjer, ako smatramo da je laganje loše, oglasit će se alarm kada počnemo prikrivati istinu. Ali ako mislimo da su laži opravdane, alarm se neće oglasiti.

Kada je savjest programirana u skladu s istinom Božje Riječi, tada ona za kršćanina ima veliku vrijednost. Ona uočava odstupanja od Božjih standarda i odašilje upozorenje. Duh Sveti koristi taj signal kako bi pridobio našu pažnju.

Tada nam otkriva u čemu je problem, pruža nam razumijevanje problema i pokazuje nam koji su ispravni koraci. Možda će nas odvesti do prijatelja, važnih citata iz Svetog Pisma, ili drugih resursa koji mogu rasvijetliti našu situaciju i ukazati na posljedice lošeg izbora.

VIDI OVO: Možete li vjerovati svojoj savjesti?

Ako se ne odazovemo na naš unutarnji alarm, to može imati ozbiljne posljedice. Adam i Eva znali su što je Bog očekivao (Postanak 2, 15-17). Međutim, u iskušenju su ignorirali svoju savjest i tako sagriješili protiv Njega.

Kada vaša savjest oglasi alarm, hoćete li se zaustaviti i saslušati ju, ili ćete nastaviti istim putem? Opetovano ignoriranje vašeg unutarnjeg alarma može smanjiti njegovu učinkovitost da vas štiti od nevolja.

Zamolite Boga da vam pomogne u programiranju vašeg unutarnjeg alarma sa Njegovom istinom, što će izoštriti vašu mogućnost da ga čujete.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org