Božji način darivanja

Naš nebeski Otac zna koliko mi zarađujemo i kako bi On htio da trošimo to što zaradimo. On ujedno želi da pokažemo stav prema darivanju. To uključuje vjeru, suosjećanje i velikodušnost.

Potrebna je vjera kako bismo davali prije nego su naše potrebe zadovoljene. U Bibliji čitamo da su Makedonci bili u velikom siromaštvu, no i dalje su željeli davati (2. Kornićanima 9,6-8). Njihovo je ponašanje otkrivalo duboko povjerenje u Isusa koji će se brinuti za njih.

Suosjećanje, ili briga za druge, je isto tako važna. Crkva u Filipima je vidjela u kakvoj je Pavao situaciji te mu je htjela pomoći (Filipljanima 4,16). Gospodin je zadovoljan kada volimo jedni druge i dijelimo što imamo.

PROČITAJTE: 3 greške koje ne smijete učiniti kada nekome nešto dajete

Makedonski vjernici su bili velikodušni. Iako ni sami nisu imali, molili su za privilegiju doniranja sredstava jeruzalemskoj crkvi.

Razmislite koliko smo mi dobili zbog velikodušnosti našeg nebeskog Oca. On nam je dao svog sina Isusa Krista kako bi preuzeo naše grijehe na sebe i kako bi umro za nas. On nas je posvojio u Svoju obitelj, učinio nas je Kristovim nasljednicima te nam je pripremio trajni dom u raju s Njim.

U ovom životu, Njegov Sveti Duh nam daje sve što trebamo za život i dobrotu (2 Petar 1,3). Dok planiramo za Božić, budimo velikodušni prema drugima kao što je Krist bio velikodušan prema nama.

Zamolite Duha da vam pomogne naučiti što u Bibliji piše o upravljanju novcem kako biste to mogli primijeniti. Poslušnost Božjoj Riječi će donijeti duhovne blagoslove (Luka 6,38).

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org