Božji odgovori u vrijeme nevolje

Koji su Božji odgovori u vrijeme nevolje, odnosno koje biblijske istine mi trebamo znati kada se nađemo u njoj?  

Svemogući Bog ima pravo neke stvari otkriti, a neke skriti. Iako mi možda ne znamo zašto se događaju prirodne katastrofe, tri biblijske istine koje znamo s potpunom nam sigurnošću dopuštaju da vjerujemo Gospodinu čak i u vremenima velike patnje.

1. Gospodin svime upravlja (Psalmi 103,19). Ništa na nebu ni na zemlji nije izvan Njegove vlasti. On ne reagira na događaje nego svemoćno zapovijeda njima ili ih dopušta u skladu sa Svojim planovima.

2. Gospodin voli ljude i želi da budu spašeni (Ivan 3,16-17). Očevu ljubav dokazuje davanje Njegovog Sina za spasenje čovječanstva. Ta istina ostaje čvrsta unatoč činjenici da mnogi odbijaju Spasitelja.

VIDI OVO: 9 razloga zašto vas Bog neće izbaviti iz određene nevolje

3. Štogod Bog dopušta je za Njegove dobre svrhe (Postanak 50,20). Iako ne možemo potpuno razumjeti što On čini u svakoj situaciji, svaka katastrofa je prilika da svijet upozna Boga i da se osloni na Njega. 

Bog nas voli savršeno te nadmoćno sve upravlja prema našem dobru i Svojoj slavi. To nas treba ispuniti nadom, čak i tijekom krize. Tada, umjesto reakcije u strahu, mi ćemo naći utočište u Njemu. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org