Božji planovi često prkose ljudskoj logici

„Sine moj, ako primiš moje riječi i zapovijedi moje pohraniš kod sebe, da bi priklonio mudrosti uho svoje, srcem svojim prionuo razboru; jest, ako prizoveš razum, k razboru glas svoj podigneš; ako ga potražiš kao srebro i staneš tragati za njim kao za skrivenim blagom, tada ćeš razumjeti strah GOSPODNJI i pronaći spoznaju Božju. Jer GOSPOD daje mudrost, iz njegovih usta dolaze spoznaja i razbor“ (Izreke 2,1-6).

Bez obzira na Petrovo golemo ribarsko iskustvo, vratio se iz noćne smjene bez ikakvog rezultata za svoj trud. Sasvim je moguće da mu je Gospodinov zahtjev da još jednom spusti svoje mreže zvučalo kao nešto nerazumno – ipak su Petar i njegovi partneri bili profesionalci. No ribar je pristao, a njegova poslušnost blagoslovila je mnoge.

Biblija pokazuje da Božji planovi često prkose ljudskoj logici. Na primjer, tko bi osmislio bojnu strategiju koja bi uključivala samo marširanje i vikanje? Bog je rekao Jošui da osvoji Jerihon upravo na taj način, i to se pokazalo uspješnim (Jošua 6,1-5).

PROČITAJTE: Božji planovi za vas počeli su prije nego što ste rođeni

Mojsije je još jedan primjer. Kad se osjećao nesigurno u vezi svog potencijalnog vodstva, Gospodin mu je iznova davao sigurnost na neobičan način – rekavši mu da spusti svoj štap. Kada je Mojsije poslušao, Bog je silno potvrdio da ga je izabrao za vođu (Izlazak 4,1-3).

Naš Otac nas može zatražiti da učinimo nešto što izgleda nelogično – možda da prihvatimo veću odgovornost kad se nadamo smanjiti radno preopterećenje, napustimo položaj koji nam je nedavno dao ili preuzmemo zadatak za koji se osjećamo loše opremljenima. Njegov plan može se činiti nerealan s obzirom na našu dob, period života ili zdravstvene probleme. Moramo nastaviti naprijed u poslušnosti, bez obzira na to koliko je zahtjev neprihvatljiv.

Da biste shvatili važnost poslušnosti, razmislite o djeci koja primaju upute od roditelja ili učitelja. Potrebno je pažljivo poslušati kako bi se zadatak obavio sigurno i ispravno. Neki se koraci mogu činiti besmisleni, no obrazloženje kasnije postane jasnije. Neka vam poslušnost Bogu uvijek bude na prvom mjestu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: InTouch.org