Braća blizanci oženili sestre blizanke: Kada im vidite djecu, ostat ćete u čudu

Braća blizanci su oženili sestre blizanke. Fotografija s njihovog vjenčanja dospjela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet.

Priča ove divne obitelji počinje u Ohiu 1998. godine kada su u baru sjedile dvije sestre blizanke – jednojajčane, a onda su im prišla dva brata blizanca, jednojajčana.

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli izlaziti i u kratkom vremenom su stali pred oltar – jedan brat s jednom, drugi s drugom sestrom, na isti dan, u istim odjelima i vjenčanicama. Fotografija s njihovog vjenčanja dospjela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet.

Dva para su se zatim uselila u kuće u susjedstvu, odvojene samo ogradom, a živjeli su kao jedna neobična obitelj. Onda su na svijet počela dolaziti i djeca.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Prvo su Diane i Craig postali roditelji i, vjerovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizanci i sami dobiju identične blizance je jedna u milijun, što njihovu priču čini još neverojatnijom!

Nedugo zatim, i Mark i Darlene su postali roditelji dvije blizanke (ovaj put bile dvojajčane), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Fascinantna znanstvena činjenica u ovoj priča leži u tome da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju:

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične obitelji, međutim, to je, naravno, nemoguće, jer je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasljeđivanja mogu biti preskočeni (nasljeđeni od pradjeda i prabaka, na primjer).