Ovaj bračni par više od deset godina čini nešto predivno za svoje starije susjede

Jedan bračni par u Clevelandu, Ohio, čini nešto predivno na svoje susjede, osobito ljeti kada su temperature iznimno visoke.

Johnnie “Kauboj” Mayhew i njegova supruga Monica Malik pozivaju druge da razmisle o svojim starijim susjedima koji ne podnose vrućinu tako dobro kao mlađi ljudi. Ovaj par ne traži od nikoga ono što oni sami ne bi.

Pomažu susjedima više od desetljeća

Johnnie i Monica žive u Kingsbury Towers. Tisuće stanovnika ovaj kompleks nazivaju domom i svi znaju da će im Johnnie i Monica u jednom trenutku pokucati na vrata kako bi se uvjerili da su dobro!

“Pazim na njih. Idem u trgovinu po njih i uvjeravam se da su dobro. Pretpostavljam da mi je to Božji dar”, kaže Johnnie.

Svaki dan, on i Monica prolaze kroz njihovu zgradu kako bi posjetili starije ili hendikepirane susjede koji možda neće moći izaći tako lako kao drugi. Oni im rade opskrbu, osiguravaju da imaju čistu vodu za piće i da im klima uređaj radi. Ovi posjeti također pružaju prijeko potrebnu socijalizaciju za ljude koji nemaju obitelj ili prijatelje da ih posjete.

“Kada postane ovako vruće, to je jako važno jer možete umrijeti od toplinskog udara. Ako su vrata zaključana, lupat ću po vratima i pokušati probuditi tu osobu ako je zaspala. Sljedeće što radim je da uzimam telefon i biram 911 dok lupam.”

Uvijek postoji način da se sazna jesu li dobro, a i njegova supruga uživa pomažući drugima.

“Prekrasno je nekome pomoći i da ti netko kaže što treba; nekome izmamiti osmijeh na lice”, rekla je Monica. “Neki se ljudi osjećaju kao da su zaboravljeni.”

Od ovog para nitko nije tražio da se brinu za dobrobit svojih susjeda, ali to ipak čine! Ponekad jednostavno moramo učiniti ono što je ispravno, a da se to ne traži od nas. Hvala Kauboju i Monici što su nas podsjetili da se obratimo onima oko nas kada temperatura postane previsoka … ili preniska!

NAJNOVIJE!