Nakon što je bundeva eskplodirala i unakazila lice njezine djevojčice, majka šalje upozorenje svim roditeljima

Tragična je eksplozija uzrokovala opekotine prvog i drugog stupnja na Chloinom licu, vratu i rukama.

Chloe Garcia 4-godišnja je djevojčica koja se sa svojom obitelji zabavljala tako što je dubila bundeve, ali sve se promijenilo na gore kada je bundeva eksplodirala i oštetila njezino lice.

Jedan je čovjek htio pokazati djevojčici kako bi bundeva izgledala kada se unutra upali svijeća, ali je to dovelo do eksplozije i teško ozlijedilo djevojčicu. Iako priča služi kao upozorenje drugim roditeljima, isto je tako velika inspiracija zbog nevjerojatne hrabrosti male djevojčice!

*UPOZORENJE: Neke su fotografije uznemiravajuće*

Zabava i rezbarenje s tragičnim završetkom

Kako se približavala Noć vještica, prijatelj Chloeine majke pokazivao je djevojčici kako da izrezbari bundevu. Izdubili su ju i ocrtali plan rezbarenja s vanjske strane, ali još nisu počeli s rezanjem. Chloe je zanimalo kako će bundeva izgledati kada se unutra upali svijeća, pa je muškarac postavio djevojčicu u naručje, bundevu uzeo jednom rukom a butanski plamenik u drugu ruku.

Čovjek je okrenuo bundevu naopako i sa plamenikom osvijetlio unutrašnjost bundeve tako da Chloe može vidjeti kako će izgledati nakon rezbarenja. Djevojčica se nagnula kako bi bolje pogledala kada se dogodila tragedija.

Foto: Gofundme.com

Zašto je bundeva eksplodirala?

Djevojčina majka Melanie i njezin prijatelj nisu imali na umu da plin iz plamenika nema gdje pobjeći, jer bundeva nije bila izrezbarena. Da bi stvar bila gora, Melanie misli da da je plamenik bio neispravan.

„Ona [Chloe] se nagnula da pogleda, i sve je eksplodiralo u plamenu. Čula sam veliki prasak. Ne mogu ni opisati koliko je bilo glasno. Zvučalo je kao da se cijela kuća urušila“, rekla je Melanie.

U bundevi su se nakupili plinovi, zbog čega je i eksplodirala.

Posljedice

Tragična je eksplozija uzrokovala opekotine prvog i drugog stupnja na Chloinom licu, vratu i rukama. Provela je nekoliko dana na intenzivnoj njezi u borbi za vlastiti život. A to je bio samo početak oporavka. Majci je bila živa agonija gledati kako se njezino dijete muči.

„Bilo je strašno gledati njezinu kožu. Obavili su 12 operacija na njoj“, rekla je majka.

godupdates pumpkin explosion warning chloe garcia 1

Nakon nekoliko operacija i transplantacija kože liječnici su odlučili da je najbolji način da se ožiljci izliječe posebno dizajniranom plastičnom maskom. Maska bi sprječavala da ožiljci izobliče lice dok dijete bude raslo.

Zbog ožiljaka i plastične maske ni Melanie ni Chloe nije bilo lako prvog dana u vrtiću. Njezini su ju prijatelji iz vrtića stalno ispitivali i bili su znatiželjni o njezinom izgledu.

„Nekoliko je djece pitalo ‘Što se dogodilo? Zašto joj je usna takva? Zašto joj je lice takvo?’ i u tom sam trenutku pukla“, prisjetila se Melanie.

Ali Chloe je radila dobar napredak. Hrabru djevojčicu nisu sputavali strašni događaji, a razred je ubrzo shvatio koliko je ona draga i dobra.

Priča ide dalje

Chloe sada ima 5 godina i nastavlja sa svojom terapijom. Trenutno ne nosi masku, a približava joj se operacija kojom će joj popraviti usnu i presaditi kožu. Nakon toga će početi nositi pola nove maske.

Kako se približila nova Noć vještica, svuda su se pojavile bundeve, i čovjek bi očekivao da će Chloe biti prestravljena. Ali ona je dijete kao i svako drugo, i smije se i igra među bundevama, i veseli se što će obući u princezu i zabaviti se.

godupdates pumpkin explosion warning chloe garcia_2

Čak i nakon sve traume i boli Bog je iskoristio taj događaj da Chloe sazrije onako kako mama nije mogla ni pomisliti.

„Mislim da ju je ova nesreća promijenila, da je zbog nje malo sazrela, i ona je jako sretna. Prije nesreće je bila povučena, a sada stalno brblja“, rekla je Melanie.

Chloein neustrašivi duh samo je dokaz da Bog može iskoristiti svaku situaciju za dobro!

„A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi.“ (1. Petrova 5, 10)