Zašto je dobro držati češnjak u ustima?
Foto: Food photo created by jcomp - www.freepik.com

Ako vam je problem staviti cijeli češanj češnjaka u usta, počnite s četvrtinom režnja ili manjim komadićem i polako povećavajte količinu.

Češnjak posjeduje antibakterijska svojstva, liječi mnoge bolesti, uključujući različite prehlade, arterosklerozu i bolesti bubrega, jača kapilare i dobar je adaptogen.

U kineskoj medicini, češnjak se koristi za potpuni oporavak organizma:

Uzimaju se mali režnji češnjaka, stavljaju se u usta i natapaju pljuvačkom, “šetajući” ga po usnoj šupljini. Ova procedura se radi ujutro tijekom 30 minuta, kada je u našim ustima “smetlište”.

Učinak sisanja češnjaka zaista je zapanjujući. Slina, zajedno s hranjivim korisnim tvarima dospijeva u krv, čisti krvne žile i limfu. Također, češnjak jača usnu šupljinu i desni prestaju krvariti.

VIDI OVO: Češnjak na prazan želudac čini čuda kakva ne možete ni zamisliti

Nakon procedure, češnjak treba ispljunuti i oprati zube. Ako se i nakon pranja zubi osjeća miris češnjaka, dobro je ubaciti u usta zrno kave ili malo peršinovog lista. Nekoliko gutljaja mlijeka će potpuno ukloniti miris češnjaka iz usta.

Češnjak u ustima
Foto: Pixabay

Zašto stavljati češnjak u usta?

– Češnjak odlično čisti krv
– Stimulira apetit
– Štiti od epidemije gripe i drugih respiratornih bolesti
– Nevjerojatno ojačava imunitet
– Koristan je kod anemije
– Liječi kronični bronhitis
– Pomaže kod bolesti bubrega i mjehura
– Čisti kožu

Ako vam predstavlja problem staviti cijeli češanj češnjaka u usta, počnite s četvrtinom režnja ili manjim komadićem i polako povećavajte količinu.

https://youtu.be/11TsaWN_K3s

VIDI OVO: Češnjak i mlijeko: Smjesa koja čini čuda u organizmu

“On je zaista vrlo djelotvoran. Provjerila sam ga na sebi:

Pošto sam jedno vrijeme bila anemična (posljedica agresivne kemoterapije), koristila sam dosta industrijskih preparata koji sadrže željezo. Dakle, ukinula sam ih i počela sam sisati češnjak, svako jutro. Nakon mjesec dana odradila sam laboratorijske nalaze krvi. Zamislite moje iznenađenje kada sam uvidjela da je moj hemoglobin 130 jedinica, a prije je bio samo 90!

Ispričala sam za ovaj recept svojoj prijateljici, koja svake jeseni i proljeća počinje s “magarećim” kašljem. Znate na što mislim, kašljete poput psećeg laveža i mislite da ćete dušu povratiti. Počela je sisati češnjak i postala obožavateljem ove metode, jer kašalj je postupno nestajao.

VIDI OVO: Konzumirajte češnjak i med 7 dana: Evo što će se dogoditi vašem zdravlju

Njezin muž je imao probleme s bubrezima (mislim da je imao kamen, sada se ne sjećam), u urinu je bilo krvi. Počeo je sisati češnjak, urin je postao čist, očistila se i koža.”

Ovakvih slučajeve iscjeljivanja je mnogo. Upornim korištenjima ovog recepta ljudi postižu vrlo dobre rezultate, piše Uspešna žena.