Činjenice o raju
Foto: Pixabay

Kao kršćani, znamo da je raj mjesto gdje prebiva Bog. Ove činjenice o raju bi vas mogle ugodno iznenaditi.

Biblija opisuje raj kao veličanstveno mjesto istinske sreće.

Otkrivenje 21, 1-4 nam kaže da će Bog biti u raju i da želi živjeti s nama, njegovom djecom, u sreći.

Stih 4. kaže: „I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu“

Činjenice o raju koje će vas možda iznenaditi

1. Neće nam nedostajati naš stari život

Prelazak sa zemlje u raj bit će nevjerojatan napredak. U Poslanici Rimljanima 8, 18 sveti Pavao kaže: „“. Pavao je strašno patio, ali je svejedno tvrdio da njegova patnja blijedi u usporedbi s ljepotom raja!

VIDI OVO: 5 ljudi iz Biblije koje jedva čekam sresti u raju

2. Nećemo postati anđeli

Smrt je prelazak iste osobe s jednog mjesta na drugo. Dok se mijenja lokacija, osoba ostaje ista. Ista ona osoba koja se odvaja od svog tijela sada odlazi Gospodinu (2. Korinćanima 5, 8). Nećemo se pretvoriti u anđele nego ćemo živjeti s njima.

3. I dalje ćemo imati emocije

Možda će nestati tuga, ali ostat će dobri osjećaji ljubavi i veselja. Iskusit ćemo Boga u njegovoj punini, što zvuči kao nevjerojatno emocionalno iskustvo. Biblija raj opisuje kao mjesto gozbi i pjesme.

VIDI OVO: Hoće li u raju biti Sunca, Mjeseca i mora?

4. Nećemo znati sve

Samo Bog ima potpuno znanje i prisutnost. Kada umremo, znat ćemo više nego sada i stvari će biti jasnije. Naučit ćemo rasti, ali nećemo znati sve. 1. Petrova 1, 12 nam pokazuje da ni anđeli ne znaju sve.

5. Prepoznat ćemo jedni druge

Biblija nigdje ne govori o tome da će osoba izgubiti pamćenje kada uđe u raj. Zapravo, ako ne budemo sposobni prepoznati svoje voljene, neće biti utjehe u životu poslije smrti, kako nam kaže 1. Solunjanima 4, 14-18.