Žali zbog operacije promjene spola

Ovaj čovjek žali zbog operacije promjene spola i smatra da je time uništio svoju obitelj. Pročitajte njegovo svjedočanstvo.

Walt Heyer, koji ima 82 godine, rođen je u Kaliforniji i bio je zlostavljan kao dijete. Kao odrasla osoba, odlučio se podvrgnuti operaciji promjene spola i živio je kao žena osam godina.

“Žalim zbog onoga što sam učinio, bilo je to nevjerojatno sebično od mene. Uništio sam svoju karijeru i svoju obitelj s prekrasnom ženom i dvoje prekrasne djece. Žao mi je što se tada nitko nije usudio govoriti o tome.”

Želi pomoći ljudima: Promjena spola nije rješenje

Walt duboko žali zbog svoje odluke o promjeni spola i stvorio je web stranicu sexchangeregret.com. Tako želi pomoći ljudima da se ne odluče podvrgnuti operaciji promjene spola. Također ih pokušava usmjeriti na terapiju i terapijska rješenja za njihove probleme.

“Želim biti taj glas koji ljudi mogu slušati, glas koji ih sprječava u donošenju odluka koje im mogu zauvijek uništiti živote.” Također puno predaje o zamkama “trans ideologije” i daje sve od sebe kako bi proširio glas da promjena spola nije rješenje.

Dvostruki život

Walt se sjeća kako su ga u ranom djetinjstvu tukli neki članovi njegove obitelji. U dobi od 13 godina zbog toga je počeo bježati u svojevrsni alter ego, svoje drugo ja, koje je nazvao Christal West. Tijekom odrastanja ovaj se alter ego provodio po barovima i noćnim klubovima San Diega i San Francisca, dok je danju živio naizgled sasvim normalnim životom muža s obitelji.

Godine 1981. psiholog mu je dijagnosticirao rodnu disforiju, pa je počeo uzimati ženske hormone. Dvije godine kasnije odlučio se i na operaciju promjene spola iz muškog u ženski.

“Nitko ne govori o tome što zapravo rade. Penis ne odrežu, nego ga nekako okrenu i zašiju naopako. Nitko ne govori o posljedicama – jedna od njih je ta da više nikada ne možete imati djecu”, kaže Walt.

Do operacije je već imao dvoje djece, no operacija je ipak tragično utjecala na njegov život. Nakon razvoda od supruge uslijedio je gubitak posla, a od tada i karijere. Walt kaže: “Umjesto da budem otac svojoj djeci, mislio sam samo na sebe. Pa sam ostavio svoju obitelj da bih sebično tražio ono što sam želio. Zato kažem da mi je žao zbog promjene spola, jer sam time nanio mnogo nevolja svojim najbližima koje neizmjerno volim. Također moram reći da mi je operacija samo uništila karijeru. Zbog duševne boli tada sam živio kao alkoholičar i ovisnik o tabletama.”

Imao je volju otići u centar za rehabilitaciju i odvikavanje od bolesti gdje je sudjelovao u grupnoj terapiji i počeo ići u crkvu. Danas kaže da je njegova dijagnoza rodne disforije bila potpuno pogrešna.

“U to vrijeme nisam trebao kirurga i operaciju, već terapeuta koji će sa mnom raditi na mojim traumama od zlostavljanja u djetinjstvu.”

Širi svijest o štetnosti promjene spola, posebice kod mladih

Kada se duhovno rehabilitirao, ponovno se odlučio podvrgnuti bolnoj operaciji promjene spola (povratak u muškarca) i pomirio se s činjenicom da će morati živjeti s posljedicama prve operacije. Bavio se raznim poslovima, od prodaje automobila do posluživanja u kafićima. Sada je ponovno oženjen i njegova web stranica ima veliku posjećenost, što znači “da je postojala ogromna potreba da se netko obrati tim ljudima i počne ih usmjeravati kako treba. Naravno, ne možemo svima pomoći, ali nekima možemo i taj osjećaj me ispunjava zadovoljstvom”, kaže Walt.

Waltovu životnu priču u cijelosti možete poslušati u videu u nastavku.

Vrlo je zabrinut što je današnja mladež okružena propagandom rodne disforije i promjene spola.

“Dječji se mozak razvija do 24. ili 25. godine, pa zašto se onda miješamo u taj razvoj i usađujemo im neke ideje o promjeni spola? Niti jedno dijete ne bi se trebalo podvrgnuti operaciji promjene spola. Djeca su već u školi indoktrinirana, a zbog straha da ne budu u tijeku s aktualnom društvenom dogmom, roditelji se također osjećaju dužnima dopustiti svojoj djeci promjenu spola ako to žele”, zaključuje Walt.