Uočio je čudesan prizor na nebu, a njegove fotografije se šire internetom

Čovjek koji je započeo Novu godinu penjanjem na planinu radi fotografiranja izlaska sunca uspio je snimiti rijetke fotografije koje se šire internetom.

Kako bi proslavio početak 2020. godine, planinar Hiker Rhys Pleming odlučio se popeti na Snowdon, najviši vrh Walesa u Engleskoj.

Rhys je jednostavno želio uhvatiti prvi izlazak sunca u desetljeću, pa je u društvu svog prijatelja započeo s penjanjem.

Na vrhu, Rhys je uživao u prekrasnom izlasku sunca i još mnogo toga! Nagrađen je nevjerojatno rijetkim prizorom koji se zove Cirkumhorizontalni luk.

Rhys-ove fenomenalne fotografije prikazuju lika koji hoda kroz oblake, okružen svjetlošću, što je uistinu neobičajena pojava.

VIDI OVO: Iznenadio se kada je primijetio što je uslikao na nebu iznad Italije

Pojava se javlja kada Sunce svijetli iza neke osobe, a sjena se projicira ispred, stvarajući siluetu u oblacima.

„Postojala je samo 50/50 šansa da vidim izlazak sunca zbog oblaka, ali ja i moj prijatelj smo odlučili ići gore.

“Rekao mi je da idem naprijed jer je bio malo sporiji od mene, pa sam morao stati oko 8.15 ujutro i započeo fotografirati izlazak sunca. Tamo je bilo i nekoliko drugih ljudi.”, rekao je Rhys.

“Otprilike sat vremena kasnije, kada je moj prijatelj stigao na vrh, dogodio se Brocken-ov prizor. Bio je to savršen tajming. Fotografirao sam samo nekoliko slika izlaska sunca, ali ovo je bio samo bonus. Bilo je to za pamćenje za Novu godinu.”, dodao je Rhys.

Prizor za pamćenje na početku novog desetljeća! Ove zapanjujuće fotografije su u najmanju ruku čarobne.