Denzel Washington i T. D. Jakes
Screenshot: YouTube

Denzel Washington kaže da sebe smatra za nešto više od glumca koji je dva puta dobio Oskara. Zvijezda novog filma “Fences” javno je priznao da je sluga Božji.

U intervjuu s biskupom T. D. Jakesom prošli tjedan, Washington je objasnio zašto se u ovom trenutku svoje karijere fokusira na pomaganje drugima.

“Sada sam u službi, i dobro mi je. Dobro sam učinio.”, rekao je Washington. “Nisu mi potrebni skupi satovi, ili slično. Ovdje sam da služim Bogu i mojoj obitelji.”

T. D. Jakes je pokazao uzbuđenje zbog toga što Washington znao tko je on i što je gledao neke njegove online propovijedi iz mega crkve The Potter ‘s House iz Dallasa, Teksas.

“U jednoj od tvojih propovijedi govorio si da je pravi neprijatelj unutar mene. I to sam zapamtio”, rekao je Washington Jakesu, govoreći o tome kako je stariji pastor na njega izvršio utjecaj.

Glumac je sin nekadašnjeg pastora Crkve Božje u Kristu. Prošle godine, govorio je na godišnjem dobrotvornom piru u toj crkvi u St. Louisu, Missouri, o tome kako Boga trebamo štovati zahvalnim srcem.

“Zahvalite za blagoslove svakog dana. Svakog dana. Budite zahvalni. Ohrabrujte druge. Nemoguće je imati i zahvalnost i mržnju u srcu”, rekao je član zapadnog odjeljka Crkve Božje u Kristu u svom govoru, prije nego što se pomolio za druge da imaju isti duh zahvalnosti.

“Molim se da vaš papuče navečer stavite ispod kreveta, tako da kada se probudite ujutro, morate kleknuti da ih potražite. A kad ste već na koljenima, zahvalite se.”

Na svečanom piru, Washington je otkrio da je Bog uvijek bio u centru njegovog života, čak i kada mu glumac nije bio vjeran.

“Nije bilo vremena da me Bog nije vodio, štitio i ispravljao”, rekao je. “Bilo je vremena kada mu nisam bio vjeran, ali je On uvijek imao vjeru u mene.”

U nedavnom intervjuu za GQ magazin, Washington je govorio o doživljavanju Duha Svetog u događaju koji mu je promijenio život.

“To se dogodilo prije 30 godina, u crkvi čiji sam i danas član. Pastor je propovijedao, “Prepustite se”, prisjeća se Washington u intervjuu iz 2012. godine. “Rekao sam: Učinit ću to.” I doživio sam ogromno tjelesno i duhovno iskustvo.

https://www.youtube.com/watch?v=-rjf4zKXQdI

IZVORChristian Post