10 biblijskih stihova koji će te odmah oraspoložiti

10 biblijskih stihova koji će te odmah oraspoložiti
Foto: Unsplash

Određeni stihovi iz Biblije mogu nas oraspoložiti kada se ne osjećamo dobro. Božja Riječ nas liječi kada smo tužni, depresivni, bezvoljni ili povrijeđeni.

Život može, s vremena na vrijeme, biti poprilično težak. Možemo biti tužni, depresivni i povrijeđeni. Postoje trenuci kada se problemi nižu jedan za drugim. Kada padnemo, trebamo nešto što će nas oraspoložiti. A tko nas može bolje oraspoložiti od Boga?

Bog te voli i Biblija je puna predivnih stihova i obećanja koja će ti zasigurno uljepšati dan i razvedriti te. Teško nam je pronaći inspiraciju kada se osjećamo loše. Problem je kada rješenje pokušavamo pronaći u nečem negativnom poput droga ili alkohola.

PROČITAJTE: 20 biblijskih stihova koji će vas ohrabriti

Iznenadit ćeš se koliko ćeš se dobro osjećati nakon čitanja Božje riječi. Ovdje su 10 biblijskih stihova koji će te razvedriti:

“Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?” (Psalam 27, 1)

“Do neba je, Jahve, dobrota tvoja, do oblaka vjernost tvoja. Pravednost je tvoja k’o Božji vrhunci, a sudovi tvoji k’o duboko more: ljude i stoku ti, Jahve, spasavaš.” (Psalam 36, 5-6)

“Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno.” (Sefanija 3, 17)

“Nato će im Isus: ‘Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko!'” (Matej 19, 14)

“Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 6-7)

“To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!” (Ivan 16, 33)

“U nevolji sva mi je utjeha što mi život čuva riječ tvoja.” (Psalam 119, 50)

“A znamo da onima, koji ljube Boga, sve okreće Bog na dobro, onima, koji su pozvani po odluci.” (Rimljanima 8, 28)

“Jer se pokaza milost Božja koja spasava sve ljude.” (Titu 2, 11)

“Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde.” (1. Ivanova 1,9)

Autor: John Callahan

IZVORbiblija-govori.hr