NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeRoditelji su odbili pobaciti dijete rođeno s 2 posto mozga, a kasnije...

Roditelji su odbili pobaciti dijete rođeno s 2 posto mozga, a kasnije je uslijedilo pravo čudo

Roditelji su odbili pobaciti dijete rođene s dva posto mozga iako su im liječnici to predlagali. Rođen je živ, a nakon nekog vremena je uslijedilo pravo čudo.

Četverogodišnji Noah Wall dospio je na naslovnice prvi put 2014. godine, kada je njegova majka izjavila kako su ona i njen muž konstantno odbijali preporuke za abortus te bili su ugodno iznenađeni napretkom svog sina, unatoč lošim prognozama.

Majci Shelly Wall je bilo rečeno mjesecima nakon početka trudnoće u 2012. godini da njezin sin ima bolest poznatu kao spina bifida, abnormalne kromosome i hidro cefalus. Budući da nisu očekivali kako će preživjeti, ​​liječnici su preporučivali abortus – iznova i iznova.

Liječnici su 5 puta roditeljima nudili abortus

“Pet puta su nam nudili abortus”, kaže otac Rob Wall. “To nikad nije bila opcija za nas. Mi smo smatrali da trebamo dati sinu priliku da živi.”

Par je, ipak, pripremao sahranu, ali 6. ožujka 2012., Noah se rodio – živ. Njegovi roditelji su bili zahvalni čuti njegov prvi plač.

Noah je bio paraliziran od prsa nadolje a bila mu je potrebna operacija zbog velike rupe u kralježnici. Također je imao samo dva posto tkiva mozga – ostatak je bio ispunjen cerebralnom tekućinom, što je zahtijevalo ugradnju stenta u mozak.

Ali kako je vrijeme prolazilo, Noah je napredovao kao i ostale bebe – govorio je, smijao se i pjevao, prkoseći svim prognozama.

VIDI OVO: 10 navika koje oštećuju mozak, a s kojima treba prestati odmah

Sada mu je mozak porastao i u potpunosti je funkcionalan

Sada, godinama kasnije, liječnici su ostali u šoku zbog otkrića da je mozak Noah porastao i skoro je u potpunosti funkcionalan.

Foto: Mirror.co.uk
Foto: Mirror.co.uk

“Tri godine nismo znali koliko će živjeti, tako da kada smo čuli da mu se mozak skoro vratio u normalu je izvan svakog očekivanja”, poručuje Shelly Wall. “Rob i ja smo se slomili kada smo čuli vijesti. Bilo je kao da sanjamo. Nikada nismo čuli za tako nešto. Čak su i konzultanti bili u suzama. ”

“Svaki put kada idemo na preglede, liječnicu okreću glavom u čuđenju. Zadivljeni su onim što on može učiniti”, rekla je.

Izuzetan mali dječak

Snimke Noinog mozga se sada koriste za ispitivanje spina bifide, a njegovi roditelji su riješili da se oduže tako što su donirali dva specijalna para kolica Great North Children ‘s bolnici u Newcastleu – iste onakve kakve Noah koristi. On također koristi i nožne proteze zbog pokretljivosti.

“Znamo da će proći kroz još operacija”, rekla je Shelly. “Ali on je tako izuzetan mali dječak koji je već dosta pregurao.”

“Oni kažu da ljudi koriste samo mali dio od cjelokupnog mozga, ali Noah je morao naučiti iskoristiti sav mozak s kojim je rođen”, piše u opisu dokumentarca koji se bavi ovim nevjerojatnim slučajem. “Ali to nije sve što je učinio. Tijekom prošlih godina, učinio je nešto još izuzetnijim – njegov mozak je opet narastao.”