5 divnih načina da svom supružniku pokažete zahvalnost

Najizravniji i najsnažniji način da svom supružniku pokažete zahvalnost jest da im to kažete osobno, telefonskim pozivom ili porukom.

Zahvalnost može ojačati vaš brak i približiti vas vašem supružniku. Također može poboljšati vaše mentalno i fizičko zdravlje, kao i vaš odnos s Bogom.

Ali kako izraziti zahvalnost svom supružniku na način da će on to cijeniti i osjećati se voljenim? Evo pet smislenih načina da svom supružniku pokažete da ste mu zahvalni:

1. Molite za njih i s njima.

Zajednička je jedan od najintimnijih načina komunikacije sa svojim supružnikom i s Bogom. Molitva za vašeg supružnika pokazuje da vam je stalo do njihove dobrobiti, njihovih potreba i njihovih snova. Ona pokazuje da ste ujedinjeni u vjeri, namjeri i ljubavi.

Možete moliti za svog supružnika ujutro, prije spavanja ili bilo kada tijekom dana. Također se možete moliti sa svojim supružnikom prije jela, prije važnih odluka ili tijekom stresa ili radosti. Zajednička molitva pomoći će vam da postanete bliži Bogu i jedni drugima.

2. Zahvalite im na malim stvarima.

Ponekad uzimamo zdravo za gotovo mala djela dobrote i usluge koje naš supružnik čini za nas svaki dan. Oni mogu kuhati, čistiti, raditi, brinuti se o djeci, obavljati poslove ili obavljati druge poslove koji nam život čine lakšim i sretnijim. No, zahvaljujemo li im dovoljno na tim stvarima?

Jednostavno “hvala” može uvelike doprinijeti da se vaš suprug osjeća cijenjenim i cijenjenim. Svoju zahvalnost možete izraziti i zagrljajem, poljupcem, komplimentom ili malim poklonom. Pokazivanje zahvalnosti za male stvari učinit će da se vaš suprug osjeća voljenijim i poštovanijim.

3. Slušajte ih i budite im podrška.

Jedan od najboljih načina da svom supružniku pokažete da ste mu zahvalni jest da ga saslušate i podržite. Slušati svog supružnika znači obratiti pozornost na ono što govore, kako to govore i što misle. To također znači postavljanje pitanja, davanje povratnih informacija i pokazivanje empatije.

Podržavati svog supružnika znači ohrabrivati ga, pomagati mu i stajati uz njega. To također znači poštivanje njihovih mišljenja, izbora i osjećaja. Slušanje i podrška vašem supružniku pokazat će vam da ste zainteresirani za njih, da vam je stalo do njih i da ste tu za njih.

4. Iznenadite ih nečim posebnim.

Svatko voli dobro iznenađenje, pogotovo kada dolazi od nekoga koga voli. Iznenađenje supružnika nečim posebnim može biti zabavan i kreativan način da pokažete svoju zahvalnost i naklonost. Supružnika možete iznenaditi romantičnim izlaskom, pažljivim poklonom, omiljenim jelom ili zabavnom aktivnošću.

Supružnika možete iznenaditi i nečim što je oduvijek želio učiniti, poput putovanja, hobija ili neke vještine. To iznenađenje će mu dati do znanja da ga poznajete i da ga cijenite.

5. Recite im zašto ste zahvalni na njima.

Najizravniji i najsnažniji način da svom supružniku pokažete zahvalnost jest da im to kažete osobno, telefonom ili porukom. Također im možete napisati pismo, čestitku ili pjesmu.

Suprugu možete reći zašto ste mu zahvalni u posebnim prilikama, kao što su godišnjice, rođendani ili praznici. Ili im možete reći zašto ste im zahvalni na bilo koji običan dan, samo zato. Reći supružniku zašto ste mu zahvalni pokazat ćete mu da ga volite, da mu se divite i da ste blagoslovljeni što ga imate.

Zaključak

Pokazati zahvalnost svom supružniku nije samo lijepa stvar, već i biblijska stvar. Biblija nam govori da “zahvaljujete u svim okolnostima; jer to je Božja volja za vas u Kristu Isusu” (1. Solunjanima 5,18).

Izražavajući zahvalnost supružniku, izražavate zahvalnost i Bogu koji vam je podario supružnika. Zahvalnost neće samo usrećiti njega, nego i vas, a time ćete proslaviti Boga.

NAJNOVIJE!