Žena dizajnirala poseban kaput za beskućnike da im bude toplo

Teško je spavati na ulici, pogotovo kada zahladi, a nema skrovitog mjesta.
Veronica Scott se odlučila boriti protiv tog problema tako što je učinila nešto zaista posebno.

Veronica je odrasla u obitelji koja je imala iskustva s ovisnošću i mentalnom bolešću te je i sama osjetila kako je to živjeti na ulici. Dok je studirala dizajn u Detroitu, smislila je fantastičan projekt. Cilj zadatka bio je dizajnirati nešto što će pomoći potrebama zajednice.

It's time to #SpreadTheWarmth! Today we are launching our 2019 holiday campaign and need your help to reach our goal….

Objavljuje Empowerment PlanSrijeda, 20. studenoga 2019.

Ona je odabrala pomoći beskućnicima te je dizajnirala kaput koji se pretvara u vreću za spavanje koju se može nositi na leđima kao torbu.

No, dok je dijelila svoje „izume”, Veronica je naišla na još jedan problem. Jedna joj je beskućnica rekla: „Ne treba mi kaput, treba mi posao”.

VIDI OVO: Zaposlila je beskućnika kojega nitko nije htio, a onda joj je pokazao svoje pravo lice

Te su riječi inspirirale Veronicu za započne „Empowerment Plan”, neprofitnu organizaciju koja će pomoći beskućnicima pri zapošljavanju.

We've got a serious (but also super fun) operation going on here. A new week means new beginnings! To support our amazing team, check out our fundraiser: bit.ly/EMPWRdonate #EMPWRdetroit #BehindTheLabel

Objavljuje Empowerment PlanPonedjeljak, 12. kolovoza 2019.

Organizacija je do sada podijelila 35 000 kaputa, a ujedno je i platila obuku te je dala posao beskućnicima kako bi sami proizvodili te kapute. Tako je beskućnicima lakše naći i dom.

„Bili su vrlo predani poslu”, rekla je, „Sjećam se da su govorili: ‘Imam djecu, ali ću ipak raditi’”.

Organizacija beskućnicima nudi i poslove kako bi postali samodostatni i mogli si lakše naći posao i dom. Ujedno pruža podršku žrtvama obiteljskog nasilja. Mnoge osobe koje su završile program Veronikine organizacije sada imaju karijeru, kuću, a neke čak i vode svoje male poslove.

Morgan's got those Friday Feels! By making a gift today, you’re directly impacting mothers like Morgan to create a…

Objavljuje Empowerment PlanPetak, 26. srpnja 2019.

Sherika Lane, jedna od korisnica programa je rekla: „Ovo je prvi posao koji mi je dao osjećaj vrijednosti. Osjećam se kao da sam dio nečega većega te osjećam potporu zajednice kada dođem na posao”.

Veronika je dodala: „Ovo je izraslo u nešto što nisam mogla ni zamisliti”.

Budite i vi promjena u svijetu. Bravo, Veronika.