NaslovnicaSvjedočanstvaBog čuva djecu: Dječak čudom preživio ugriz najsmrtonosnijeg pauka od kojeg se...

Bog čuva djecu: Dječak čudom preživio ugriz najsmrtonosnijeg pauka od kojeg se umire za 15 minuta!

Matthew Mitchell je neočekivano preživio ugriz najsmrtonosnijeg pauka. Otrov ovog pauka je dovoljno jak da ubije osobu za samo 15 minuta. A ipak, australski desetogodišnjak je i dalje s nama. Njegov nevjerojatni oporavak je ništa manje nego čudesan!

Matthew je pomagao svom ocu oko čišćenja kolibe blizu njihovog doma u Sydneyu. Sklanjao je par tenisica kada je sidnejski pauk dupljaš (Atrax robustus) skočio i uhvatio se oko djetetovog prsta, piše portal Godupdates.

“Nekako se uhvatio za mene s nogama oko mog prsta i nisam ga mogao otresti”, prisjeća se Michael.

Prije nego što ga je mogao otresti, pauk je zabio svoje očnjake u Michaelov prst. David, djetetov otac, je čuo kako njegov sin jauče te vidio kako baca insekta na pod, te je odmah prepoznao o kakvom je pauku riječ. Preplašio se kada je shvatio da je njegova sina ugrizao najsmrtonosniji pauk na svijetu!

Vrijeme od presudne važnosti

Sidnejski pauk dupljaš jedan je od najotrovnijih paukova na Zemlji. Njegov otrov – koji napada živčani sustav uzrokuje pjenu na usta i grčenje mišića – može ubiti u roku od 15 minuta.

U potpunosti svjestan ekstremne opasnosti, David je iskoristio majicu kao stezač na Michaelovoj ruci u nadi da će usporiti širenje smrtonosnog otrova. To je bio pametan potez zbog čega je ova priča imala sretan kraj.

“Bio je zbunjen, ali bi trebao biti ponosan na sebe, posebno što je stavio stezač na ruku sina”, rekao je Tim Faulkner, generalni menadžer australskog reptilskog parka, zoološkog vrta koji istražuje ove paukove te uzima njihov otrov kako bi dobili protuotrov za svrhe poput ove.

Sljedeće što se dogodilo je da se obitelj odvezla u bolnicu. Dečko Michaelove 17-godišnje sestre je ostao kako bi uhvatio pauka i donio ga u bolnicu na identifikaciju.

Skoro prekasno

Dotada otrov je u potpunosti prodro u dječaka. Michaelove zjenice su se proširile, pjena mu je izbijala na usta i počeo je doživljavati napade. Bile su mu potrebne 12 doza protuotrova  – najveća zabilježena doza protuotrova ikada dana. Ali na kraju, Michaelovi simptomi su se stabilizirali.

Čudesno, nakon samo jednog dana u bolnici, Michael se vratio kući!

“Nikada nisam čuo za tako nešto, nevjerojatno je”, rekao je Tim. “Izaći iz bolnice samo dan poslije bez ikakvih posljedica, svjedoči o moći antiotrova.”

Naravno, znamo da se Bogu treba zahvaliti što se sve dogodilo kako bi se Michael spasio. On očito ima jasnu svrhu za ovog dječaka!

Spašavanje i drugih života

Dio te svrhe izgleda da je spašavanje drugih ugriženih od strane najsmrtonosnijeg pauka.

“Mi smo jedini dobavljači ovog paukovog otrova za proizvodnju protuotrova”, rekao je gospodin Faulkner.

Nažalost, njihova zalihe protuotrova su dosegle nisku razinu, tj. dok Michael nije ugrižen.

Tim je odnio pauka koji je ugrizao Michaela u australski reptilski park, gdje se regularno od njega uzima otrov kako bi se proizvodile doze protuotrova. Pa, nakon što je čudesno preživio užasni incident, Michaelovo iskustvo će spasiti živote u budućnosti!