Dječak i djevojčica izbačeni iz škole jer nisu htjeli slušati LGBT lekcije

10-godišnja djevojčica u Engleskoj hrabro progovara na snimci nakon što je izbačena iz škole zbog optužbe da je izražavala homofobne komentare tijekom LGBT lekcije na satu. Ne samo da opovrgava tu optužbu, nego govori da čak nije ni znala što ta riječ znači.

Kaysey i njezin školski kolega Farrell, pohađali su školu u južnom Londonu, te su oboje zamolili da budu ispričani sa sata kada se taj mjesec u školi promovirala LGBT zajednica.

Učiteljica, Susan Papas, im je rekla da je lekcija dio kurikuluma te da odbijanje sudjelovanja nije opcija. No oni su hrabro branili svoja uvjerenje unatoč svojim godinama.

Učiteljica ih je čak optužila da žele ubiti LGBT ljude

Nakon toga im je rečeno da su homofobi te su optuženi za izricanje anti-LGBT komentara na satu u školi. Učiteljica ih je čak optužila da žele ubiti LGBT ljude. Djeca su rekla da to nikada nisu rekli te da su odlučno negativno odgovorili kada ih je učiteljica pitala: „Želite li da umru?“.

Kaysey kaže da čak nije ni znala što znači „homofob“ dok joj učiteljica nije objasnila.

PROČITAJTE: Učenik izbačen iz razreda jer vjeruje u dva spola – muški i ženski (VIDEO)

„Bila sam zbunjena kada je rekla da sam jako homofobična. Ja nisam homofobična nego sam samo protiv toga da takve lekcije budu dio obaveznog školskog programa. Mislim da pokušavaju zbuniti djecu. Prije nego se sve to dogodilo, bili su (djeca) potpuno sigurni tko su, ali sada više nisu“, rekla je Kaysey.

Kršćanska djevojčica je branila svoja uvjerenja

Kaysey, kršćanska, branila je svoja uvjerenja na snimci te je objasnila da djeca gube samopouzdanje.

„To jako utječe na djecu. Sada gube samopouzdanje te počinju misliti: ‘Zašto sam ja ova osoba, zašto ne bih bio/bila netko drugi?’“, rekla je.

„Učitelji govore da nam tako čine dobro, ali to nije istina. Od kada se to počelo događati u školama djeca odlučuju koji su spol“.

Unatoč suspendiranju Kaysey i Farrella zbog izražavanja svog mišljenja, osnovna je škola napisala na svojoj stranici:

„Unutar škole smo stvorili siguran okoliš u kojem djeca imaju pravo izraziti svoje mišljenje i donositi svoje izbore“.

Više od 23 000 ljudi je potpisalo peticiju u znak podrške Kaysey i drugim učenicima koji ne žele sudjelovati na LGBT satima, prenosi CBN.

NAJNOVIJE!