Dječak (10) počinio samoubojstvo nakon što su nasilnici napisali „ubij se“ na njegov tablet

Stopa samoubojstva kod mladih sve više raste. Od 2017. godine samoubojstvo je drugi najveći uzročnik smrti mladih i djece od 5-24 godine starosti.

Za mnogo slučajeva samoubojstava odgovoran je društveni pritisak i nasilje u školi.

Na žalost, 10-godišnji dječak Kevin Reese nedavno je postao jedan od tih tragičnih slučajeva.

Snimka zaslona

Dječak iz Teksasa pronađen je obješen u svom ormaru. Pronašla ga je njegova 13-godišnja sestra nakon što su jedan dan u siječnju došli iz škole. Kevinova majka, Chrystal Smith, bila je izvan grada na poslovnom putu, a u to je vrijeme njegov poočim bio na putu kući.

„Ona je vrištala na mobitel te ju nisam ništa razumjela, samo je vikala ‘Kevin’“, rekla je Chystal, „Objesio se u svom ormaru. Rekla sam joj da spusti slušalicu i da ga odveže te da odmah nazove hitnu i policiju.“

Na žalost, Kevina nije bilo moguće oživjeti.

„Ništa mi se nije činilo stvarno“, rekla je, „Nisam se mogla pomaknuti.“

Chrystal je podijelila da je Kevinovo samoubojstvo rezultat neprekidnog zlostavljanja u školi.

Osim što su ga tukli, ona tvrdi da su nasilnici pisali ružne poruke na njegov tablet kao što je poruka: „Ubij se, ne zaslužuješ biti ovdje.“

„Kada su ga u studenom počeli fizički zlostavljati, došao je kući u suzama jer se nije branio“, rekla je, „Jedan od dječaka ga je udario nekoliko puta kada su se vraćali s odmora.“

21.1. Kevin si je oduzeo život.

Chrystal je mislila da se Kevin „dobro nosio sa situacijom“, ali su stvari u umu njezinog sina bile gore nego je mogla zamisliti. Nikada nije ni pomislila da bi nešto takvo učinio. Izvan škole je bio jako sretno dijete.

„Kevin je bio jako zaigrano dijete“, rekla je, „Uvijek sam ga zvala svojim zaigrankom.“

Škola koju je Kevin pohađao tvrdi da oni nisu primili nikakve prijave nasilja ili zlostavljanja.

No Chrystal kaže da je kontaktirala upravu škole koja joj je kasnije poslala poruku da su istražili što se dogodilo nakon što je Kevin udaren nekoliko puta.

„Rekli su mi da nisu pronašli dokaze za zlostavljanje“, rekla je Chrystal u bolovima što škola nije učinila više da pomogne njezinom sinu.

Kada su poruke izašle u javnost, škola je promijenila svoju priču te sada tvrde da je jedan službenih razgovarao s Chrystal o problemu.

Snimka zaslona

Prema školi, nasilnik je zanijekao da se ikada dogodilo ikakvo „udaranje“.

Osoba koja je poslala tu poruku više ne radi za školu nego je premještena na novi posao.

U nadi da će pronaći odgovore, Crystal nije ništa dirala u Kevinovoj sobi. Čak i njegova zadaća od tog kobnog dana stoji na krevetu gdje ju je ostavio.

„Želim pronaći odgovor na pitanje što se dogodilo tog dana. Što mu je prolazilo glavom?“, rekla je.

Ožalošćena se majka moli da će razglašavanjem priče njegovog sina upozoriti druge roditelje i spasiti djecu sličnu Kevinu.

Moli ih da pročitaju Kevinovu priču:

„Obratite pozornost na svoje dijete. Nemojte pretpostavljati da će škola riješiti problem. Uvijek budite vi ti koji će se uhvatiti u koštac s problemom dok ne dobijete odgovore.“

IZVORFaithit.com