Dječak je prvo spasio sestru iz požara, a onda i ostale članove obitelji

U opasnoj situaciji većinom su odrasli ti koji brzo reagiraju i pokušaju spasiti sve ukućane i obitelj. No, ovu je obitelj spasio 5-godišnjak. 

Noah Woods spavao je u sobi koju dijeli sa svojom 2-godišnjom sestrom kada je pokraj njegovog kreveta izbila vatra uzrokovana kvarom elektronike. Noah je iskočio iz kreveta, uzeo svoju sestru i pomogao joj da izađe kroz prozor, a ujedno je izveo i obiteljskog psa. 

Nakon toga je otrčao do susjedne kuće u kojoj je živio njegov ujak te je zajedno s njim spasio ostale članove obitelji iz kuće u plamenu. 

„Nisam znao odakle je plamen došao”, rekao je Noah, „Uzeo sam Lily, doveo ju do prozora, doveo sam i psa i onda sam i ja izašao”. 

Obitelj i vatrogasci su svjesni toga da je Noahova reakcija spasila njihove živote. Da nije na vrijeme primijetio plamen, tko zna što bi se dogodilo. 

Our hero! 5 year old Noah Woods recently woke up to find his bedroom on fire. The only available exit was a window. He…

Objavljuje Bartow County Fire & Emergency ServicesUtorak, 11. veljače 2020.

VIDI OVO: Dječak (5) spasio 12 članova obitelji iz požara

Noah je dobio veliku pohvalu vatrogasne postaje: „5-godišnji Noah Woods se nedavno probudio i primijetio da mu soba gori. Odmah je uzeo svoju 2-godišnju sestru s kojom je izašao kroz prozor te se vratio u kuću kako bi upozorio ostale članove obitelji”. 

Noah i druga 4 člana obitelji su zadobili samo manje ozlijede te su udahnuli dosta dima. Noah će dobiti posebnu nagradu za hrabrost. 

Noahov djed je zaplakao kada je govorio o tom događaju: „Da nije bilo Noaha, onda ne bismo… mislim, svi smo mi spavali, ne bismo znali što se događa. Mogli smo izgubiti živote.”

Obitelj, na žalost, nije imala osiguranje na kući tako da nemaju sredstava za popravak. Kuća je uništena te će trebati mnogo novca da se u njoj ponovno može živjeti. Obitelj trenutno prima bilo kakve donacije te svih 9 članova mora spavati u motelu. 

Pomolimo se za ovu obitelj kako bi se oporavili i ponovno mogli živjeti u pravom domu.

NAJNOVIJE!