Dječak s cerebralnom paralizom prohodao

4-godišnji dječak s teškim oblikom cerebralne paralize je prohodao po prvi put iako su liječnici tvrdili da to nije moguće.

Bleu Greenwood dijagnosticiran je s jako teškim oblikom cerebralne paralize kada je imao samo 4 mjeseca. Patio je od teških grčenja mišića te mu je bilo teško držati glavu uspravnom zbog slabih mišića.

Njegovim je roditeljima rečeno da on nije dobar kandidat za operaciju te da će cijeli život provesti u kolicima.

Bleuovi roditelji, Rielle Chapple i Dale Greenwood, su odbili prihvatiti tu prognozu te su počeli tražiti druga mišljenja. Bili su odlučni dati svom sinu što bolju priliku da pobijedi svoju bolest.

Njegova je majka znala da nešto nije u redu čim se rodio: „Neobično se trzao te sam znala da nešto nije u redu. Kada je imao 10 dana počeo je imati napadaje. Kada je imao 4 mjeseca stanje mu se nije poboljšavalo te smo tada dobili dijagnozu. Rekli su nam da ima najteži oblik cerebralne paralize te da ni s operacijom neće moći hodati, kao ni govoriti.”

Obitelj je s vremenom uspjela skupiti dovoljno novac kako bi Bleu otišao na operaciju kojom bi bili popravljeni živci u njegovoj kralježnici koji su slali abnormalne signale njegovim mišićima zbog čega se grčio.

Dječak s cerebralnom paralizom prohodao 1

Ove je godine Bleu imao operaciju koja mu je nakon 5 mjeseci oporavka omogućila da prohoda po prvi put.

„Bio je to najsretniji tren moga života. Bilo je to tako predivno jer nismo mislili da će se ikad dogoditi. To samo pokazuje koliko je on odlučan. Jako smo ponosni na njega”, rekla je Rielle dodajući da su „priredili veliku zabavu kada je prvi put prohodao te je i on jako sretan”.

VIDI OVO: Dječak obolio od cerebralne paralize nakon što je pojeo jabuku

Bleu je zadivio sve u svom vrtiću kada je došao pješke. Do sada je imao nekoliko infekcija i upala pluća, ali se nije dao pokolebati.

Dječak s cerebralnom paralizom prohodao 2

„On je jako odlučan iako ima skraćen životni vijek. Mi samo želimo da bude što sretniji koliko god je to dugo moguće. Želimo da se smije što više može. Zbog operacije je postao mnogo samostalniji te mu je kvaliteta života jako poboljšana”, rekla je njegova majka.

Bravo Bleu, samo tako i nastavi.

Ovaj članak je prvi put objavljen 3. prosinca 2019. godine.