Dječak s cerebralnom paralizom puže kako bi spasio usnulu obitelj od ugljičnog monoksida

Roditelji Michaela Martineza oduvijek su svog sina smatrali svojim malim čudom, no nedavno je postao i njihov heroj! Spasio je usnulu obitelj od ugljičnog monoksida.

Rođen u 27. tjednu, Michael cijeli život koristi invalidska kolica jer ima cerebralnu paralizu. Također ima ograničenu pokretljivost jedne ruke. Ali ništa od toga nije mu smetalo kada je trebao spasiti živote članova svoje obitelji.

Jedne siječanjske noći, prije više od dvije godine, Michaela je probudio zvučni signal. Ni on ni njegovi roditelji to prije nisu čuli. Iako to tada nisu znali, njihov se alarm za ugljični monoksid uključio prvi put u 14 godina. Netko je slučajno ostavio upaljen plamenik štednjaka.

Dječak se uplašio i hrabro reagirao

Znao je da nešto nije u redu, pa je skupio svu svoju hrabrost i otpuzao do sobe svojih roditelja kako bi ih upozorio.

Zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji, svih sedam članova njegove obitelji probudilo se na vrijeme i istrčalo van, gdje su Michaelova mama Angie i njezina sestra počele osjećati posljedice trovanja ugljičnim monoksidom.

Srećom, danas su svi dobro i nitko od njih ne može biti ponosniji na svog malog heroja! Ako pitate Angie, njihova priča samo pokazuje da nikada ne biste trebali podcjenjivati ​​nikoga čije se sposobnosti razlikuju od vaših.

“Mnogi ljudi gledaju na osobe s invaliditetom kao da ne mogu učiniti mnogo, ali Michael je svima pokazao koliko je to neistina”, rekla je mama Angie. “Rekli smo mu da je on naš heroj. Da nije bilo njega, vjerojatno se nikad ne bismo probudili.”

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

 

Ne samo da je Michael proglašen herojem, nego je njegova obitelj od tada primila gomilu donacija kako bi mu mogli kupiti električna invalidska kolica!

NAJNOVIJE!