5-godišnjak je spasio majci život, a policajci su ostali u nevjerici kada su saznali kako

Petogodišnjak je spasio život majci koja je pala u dijabetičku komu, a policajci su ostali u nevjerici kada su saznali kako je to učinio. 

Brzo razmišljanje hrabroga petogodišnjaka pomoglo je spasiti život njegove majke. Ovaj maleni heroj dospio je u sve svjetske medije nakon što je njegova mama pala u dijabetičku komu, a on nazvao Hitnu pomoć. I sve to zahvaljujući – svojoj igrački.

Josh Chapman iz Telforda u Velikoj Britaniji igrao se sa svojim mlađim bratom Harryjem 28. srpnja, kada je njihova majka Caroline iznenada izgubila svijest.

Usprkos činjenici da nikad prije toga nije upotrebljavao telefon, dječak je uspio nazvati 112 za pomoć nakon što je uočio broj na vratima svojih minijaturnih kola Hitne pomoći.

“Mama se igrala autićima i onda su se njezine oči odjednom sklopile”, rekao je Josh liječniku na liniji. Policijski zapovjednik Jim Baker nazvao je potez ovoga petogodišnjaka “vrlo hrabrim”.

“Nevjerojatno je što je Josh učinio. Brzo je razmišljao kada je pronašao mamu i nazvao broj koji je vidio na igrački. Bio je vrlo hrabar i ostao na liniji sve dok nismo stigli do njihove kuće i mami pružili medicinsku pomoć”, izjavio je Baker za Daily Mail.

Policajci su malenoga heroja za nagradu pozvali u obilazak policijske postaje, a fotografiju s njime objavili su na svojemu službenom Facebook profilu.

The quick thinking actions of a 5-year-old boy from Telford helped to save his mum's life last month, after he dialled…

Objavljuje West Mercia PoliceSrijeda, 26. kolovoza 2020.

“Josh je već pokazao kako bi u budućnosti mogao biti odličan policajac, nadam se da ćemo se opet susresti kada bude dovoljno star da nam se priključi”, zaključio je Baker.