Dječak (7) čudesno spasio sebe i rođake izgubljene u snježnoj divljini

Sedmogodišnjak je ispričao što su njegovi rođaci i on napravili kako bi preživjeli noć na tako niskim temperaturama.

Dječak (7) Aljaske koji se sa svojim rođacima izgubio u mećavi na Aljaski ispričao je da su iskopali rupu kako bi mogli preživjeti.

Ethan Camille (7), Christopher Johnson (14), Frank Johnson (8) i Trey Camille (2) nestali su prošlog tjedna na ruralnom dijelu Aljaske. Spasilačke ekipe pronašle su ih tek sljedeći dan te su noć proveli u snježnoj divljini.

Camille je iz svog bolničkog kreveta, gdje se liječi od ozeblina na rukama, ispričao za CNN-ovu podružnicu što su njegovi rođaci i on napravili kako bi preživjeli noć na tako niskim temperaturama.

VIDI OVO: Dječak spasio tinejdžericu od ”teškog zločina”

“Prvo smo pokušavali pronaći put do kuće, ali nismo uspjeli i postalo nam je jako hladno pa smo iskopali rupu”, ispričao je.

Njegova majka Irene Camille rekla je kako su se svi trudili da zaštite što je više moguće dvogodišnjeg Treya i da se Ethan premjestio bliže otvoru kako bi bilo više mjesta za malenog dječaka.

Podsjetimo, djeca su nestala u nedjelju, 2.veljače, a spasioci su ih pronašli u ponedjeljak oko 16:25 po lokalnom vremenu 29 kilometara južno od zajednice Nunama Iqua. Djeca su odmah helikopterom prevezena u bolnicu.

“Bili su smrznuti, gladni i umorni”, rekao je član spasilačkog tima Emmonak Search and Rescue.

IZVOR:Index.hr

NAJNOVIJE!