Dječak spasio život majci

Ovaj 3-godišnjak jedan je od najmlađih heroja. Zahvaljujući crtiću koji uči djecu što da naprave u hitnim situacijama, dječak je spasio život svojoj mami. 

Prije nekoliko dana, Thomas Boffey iz Engleske spasio je svoju mamu, Kayleigh Boffey. Velika djela ne moraju činiti samo odrasle osobe. Ovaj dječak je pokazao da jako brzo razmišlja i da zna kako pomoći u hitnoj situaciji. Djeca njegove dobi bi se uplašila da vide svoju mamu u bolovima, ali je maleni, hrabri Thomas osigurao da je njegova mama dobila pomoć koja joj je bila potrebna. 

Par sati nakon ručka je Kayleigh okupala svog sina. Onda je otišla po njegovu odjeću. Nažalost, na putu prema sobi, mama je osjetila jako velike bolove zbog bruha i povećane slezene. Pala je niz stepenice te je bila gotovo u nesvijesti. 

Dječak je odmah znao što treba učiniti. Uzeo je telefon i nazvao broj za hitne situacije. Čak je znao točno gdje je mama ostavila svoj mobitel. 

„Popeo se kod prozora gdje sam ostavila mobitel te je uspio nazvati pomoć“, rekla je Kayleigh, „Operater prvo nije mogao razumjeti što se događa, ali su ga prebacili policiji.“ 

Uskoro je stigla pomoć, ali su vrata od kuće bila zatvorena. Dječak je skupio svu snagu, gurnuo je stolicu prema vratima, uzeo ključ od vrata, odabrao je pravi ključ, stavio ga u bravu i otvorio vrata. Majka je kasnije objasnila kako je dječak sve sam napravio. 

Oponašao je što je vidio te ju je tako spasio

Ispalo je da je jako pozorno gledao mamu dok je ona inače otvarala vrata. Oponašao je što je vidio te ju je uspio spasiti. 

„Mislim da je znao kako to napraviti tako što me je kopirao. Uvijek mu pokažem kojim ključem otvaram vrata“, rekla je Kayleigh. 

Policija ga je pitala može li otvoriti vrata, a on je sve to napravio i onda im rekao da se njegova mama neće probuditi. 

Zahvaljujući brzom razmišljanju ovog dječaka i dobrom opažanju, on je uspio kopirati svoju mamu te se sjetio crtića koji opisuje postupak u hitnim situacijama. Riječ je o korejskom crtiću o robotu Robocaru koji spašava susjede i prijatelje od opasnosti. Kroz zabavu djeca dobivaju informacije o tome kako se ponašati u nezgodnim situacijama. 

Policajci su odveli Thomasa van te su mu dali da se igra s gumbima u policijskom automobilu. Čak su mu dali da upali rotaciju na automobilu dok su liječnici pomagali njegovoj mami. Kayleigh je jako zahvalna za njihovu dobrotu. 

Call handler comforts boy (3) on 999 call after mum’s collapse

#WATCH | One of our call handlers has been praised for the care and compassion she offered a toddler who dialled 999 to say his mum had fallen down a flight of stairs.Morgane Amphlett took the call just before 2pm on 12 November from the boy who simply said “help” and that his mummy was hurt.It turned out she’d collapsed, tumbled down steps at the family home in Sandwell and was drifting in and out of consciousness.Morgane – who takes 999 and non-emergency 101 calls from our centre in West Bromwich – established the boy’s name was Tommy and that he was three years old.She asked him to pass the phone to mum Kayleigh Boffey – who was dazed and struggling to breathe – and encouraged Tommy to hold her hand and keep her talking until police and paramedics arrived.See the full story ➡️ https://bit.ly/3HEq79E

Objavljuje West Midlands Police u Subota, 20. studenoga 2021.

Dječak je bio zbunjen i zabrinut, ali je odlično reagirao

„Dječak je bio zbunjen i zabrinut… ali je odlično reagirao za svoje godine te je znao kako pozvati pomoć i znao je da ćemo doći ako nas nazove“, rekao je Andy Beard, policajac. 

Kaylegh je zadobila ozljede ramena, kuka, koljena i zgloba zbog pada niz stepenice. No, jako je ponosna na svog sina. Ona sada ohrabruje roditelje da obrazuju svoju djecu i nauče ih kako postupati u hitnim situacijama. 

„Važno je pokazati im te stvari da znaju koga zvati u pomoć“, objasnila je, „Ako se mama i tata ozlijede i djeca ostanu sama, ona trebaju znati da su sigurna i trebaju znati pomoći. On je jako malen, ali je razumio što treba napraviti.“ 

Operater, Morgane, je komentirao da je dječak bio jako smiren. 

„Morgane je razgovarao s dječakom, ostao je miren te ga je uvjeravao da će sve biti u redu i da će policija brzo doći. Tada je hitna pomoć stigla. Naši operateri jako dobro znaju kako se ponašati u ovakvim situacijama i kako pomoći ljudima“, rekao je Beard. 

Ova je priča mogla tragično završiti, ali je Tommy postao pravi heroj. U konačnici, Bog je taj koji je pazio na ovu mamu i bebu. On je taj koji je osigurao da je sve sjelo na svoje mjesto i osigurao je da Kayleigh dobije pomoć koja joj je bila potrebna. Molitva je kao poziv policiji ili hitnoj, ali to nije sve. To je naš način za razgovor s Ocem koji voli slušati sve o našim pobjedama, bolima i običnim stvarima. On ne spava niti odmara. On je uvijek spreman poslušati.