Djevojčica čula zvukove dolaze od tate
Foto: Epochtimes.com/Facebook

8-godišnja djevojčica spasila je svog tatu kada se po noći ustala po čašu vode te je shvatila da nešto nije u redu. 

Bilo je 3 u noći kada je Rochelle Ramsey iz Škotske ustala iz kreveta jer je bila žedna. 

Krenula je u kuhinju po vodu te je morala proći pokraj sobe u kojoj su spavali njezini roditelji. Tada je iz sobe čula jako neobičan zvuk. Ona ga je mogla zanemariti, ali je odmah znala da nešto nije u redu. 

Budući da je vjerovala svojim instinktima, ta je djevojčica spasila svog tatu! 

Ispalo je da je zvuk koji je Rochelle čula bio njezin tata, Chris, kako pokušava doći do daha. Djevojčica je tada probudila svoju mamu, Sheryl, i upozorila ju da nešto nije u redu. 

„Rochelle je utrčala u sobu te smo shvatile da se Chris trese od hladnoće, a imao je jako visoku temperaturu“, prisjetila se Sheryl. 

Sheryl je odmah zvala hitnu te je Chris prevezen u bolnicu. 

„Nikada nisam vidjela nekoga da toliko drhti, a zubi su mu kvocali“, rekla je Sheryl, „Bilo je to užasno iskustvo, on je propadao pred mojim očima.“ 

Chris pati od multiple skleroze te ima oslabljen imunitet. Nedavno se borio s infekcijom pluća, no liječnici su ga poslali kući jer se jako dobro oporavljao. 

Barem su to svi mislili dok ga njegova 8-godišnja kćer nije spasila usred noći. 

❤️ “She’s his guardian angel … will forever be grateful for what Rochelle did, and we are both so proud of her."

Objavljuje The Epoch TimesUtorak, 19. listopada 2021.

Da nije bilo djevojčice, čovjek bi vjerojatno preminuo

„Da nije bilo vaše djevojčice, mislim da bi preminuo“, rekao je liječnik Sheryl. 

Nakon što je Chris prevezen u bolnicu liječnicu su ga počeli liječiti za upalu pluća koja se pretvorila u sepsu. Zvukovi koje je Rochelle čula bili su znakovi da Chris pada u šok. 

„Nikada neću zaboraviti tu noć“, rekla je Sheryl, „Da Rochelle nije uskočila ja bih se probudila i pronašla Chrisa mrtvog u krevetu.“ 

Nakon tri dana u bolnici liječnicu su uspjeli dovesti sepsu pod kontrolu. Poslali su Chrisa kući s jakim antibioticima i dobrom prognozom. No, da se Rochelle nije probudila i spasila svog tatu, sve je to moglo drugačije završiti. 

Neki smatraju da se Rochelle baš slučajno probudila u 3 u noći, no čini se kao da je riječ o božanskoj intervenciji. Otkako se njezin tata vratio kući, djevojčica ga je odbila napustiti i na tren.

„Ne mogu svi 8-godišnjaci reći da su spasili život svom roditelju – ona je njegov anđeo čuvar“, rekla je Sheryl. 

„Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze“ (Izreke 3,5-6).