Djevojčica doživjela strujni udar dok je stavljala punjač u mamin telefon

Djeca vole oponašati svoje roditelje. Vole se igrati da kuhaju, peru automobil i sve što njihovi roditelji rade.

U nedavnoj objavi, jedna mama je pokazala kakva tragedija može da se dogodi kad dijete ima želju podržati roditelje.

“Moja kći je primljena u bolnicu u ponedjeljak, nakon što je doživjela električni šok pokušavši da stavi punjač u moj telefon”, napisala je. “Na još veću žalost, sve se odigralo pred mojim očima. Nisam uopće primijetila što točno pokušava dok nije postalo kasno.”

Djevojčica je pokušala da dio punjača namijenjen za telefon ubaci u utičnicu, i tako je struja udarila i osigurač iskočio. “Istog trena se pojavio plamen i gust taman dim, a nju je odgurnulo na drugi kraj dnevne sobe”, objasnila je mama.

Thank you to the mother who shared the below post as an important reminder. We are so glad your little one is okay! ;"…

Objavljuje CPR KidsSrijeda, 27. studenoga 2019.

“Iako je moja cijela kuća osiguranja zbog nje, uz prekrivene utičnice, ogradice za bebu i slično, moja beba se povrijedila onim što nikada ne bih očekivala. Nema potrebe da ističem, ali sada tek moramo osigurati sve moguće utičnice, kako ne bi mogla dospjeti do njih”, rekla je.

Prva pomoć kod opekotina

Prema riječima stručnjaka iz Mayo klinke, ukoliko postoji nešto od navedenog nakon udara struje, istog trenutka nazovite hitnu pomoć:

– Opekotine

– Zbunjenost

– Otežano disanje

– Aritmija

– Srčani zastoj

– Bolovi u mišićima i kontrakcije

– Epileptični napad

– Gubitak svijesti

Za neke manje opekotine možete koristiti čist sterilan zavoj. Nikada ne dotičite osobu koja je u kontaktu sa strujom. Da biste osobu odvojili od dovoda struje, koristite nešto drveno ili plastično.