NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjevojčica koja je imala neizlječivi tumor na mozgu odjednom ozdravila, liječnici ostali...

Djevojčica koja je imala neizlječivi tumor na mozgu odjednom ozdravila, liječnici ostali šokirani

Liječnici još uvijek ne mogu objasniti kako je tumor na mozgu mogao nestati.

Liječnici su ostali šokirani nakon što je malena djevojčica, koja je patila od neizlječivog tumora na mozgu, odjednom ozdravila.

U lipnju 2018. je 11-godišnja Roxli Doss dijagnosticirana s agresivnim oblikom tumora na mozgu.

To je tip tumora koji raste blizu produžene moždine. Zbog toga ga je jako teško operirati te ne reagira na lijekove. „Vrlo je rijedak, no kada se pojavi, ima užasne posljedice“, rekla je liječnica Virginia Harrod.

„Teško vam je gutati, ponekad izgubite vid, smanji se mogućnost govora, a kasnije i disanja“.

Iako je bolest neizlječiva, Doss i njezina obitelj su odlučili učiniti sve što mogu kako bi imala što više vremena na zemlji. Započeli su jako naporan režim terapije. Obitelj je upotrijebila jedno jako moćno oružje – molitvu. Nakon što su organizirali humanitarnu akciju, cijela je zajednica bila sprema pomoći Roxli molitvom.

Gena i Scott Doss su znali da ne mogu više ništa učiniti – jednostavno su pali na koljena i molili Boga za čudo.

„Dobili smo čudo“, izjavila je Gena. „Hvala Bogu za to“, dodao je Scott. Kada je Roxli otišla na rutinski pregled kako bi odredila rast njezinog tumora, liječnici ga nisu mogli pronaći.

Ta vrsta tumora jako brzo raste te se inače proširi na druge dijelove mozga. No to se nije dogodilo kod Roxli. „Kada smo prvi put vidjeli njezinu snimku mozga, bilo je to nevjerojatno“, rekla je Harrod, „Nismo mogli vidjeti tumor, što je bilo vrlo neobično.“

Liječnici još uvijek ne mogu objasniti kako je tumor mogao nestati. Liječnici su bili jednoglasni u dijagnozi – bio je to smrtonosni tumor. „Svi su se liječnici u toj bolnici složili da je riječ o teškom tumoru“, rekao je Scott. Zbog te činjenice su svi bili još više zbunjeni kada je tumor nestao.

No, obitelj je sigurna da zna kako je tumor nestao.

„I dan danas to spominjemo“, rekla je Gena, „Našu je kćer izliječio Bog.“

„Ona je aktivna kao i prije“, dodao je Scott, „Nismo znali koliko će dugo poživjeti, a sada je zdrava i u odličnoj formi.“

Ujedno, humanitarnom akcijom je prikupljeno dovoljno sredstava da se plate bolnički računi za Roxli.

„Imamo predivnog Boga“, komentirala je jedna osoba, „Moć molitve je divna stvar te Bog još uvijek čini čuda u ovome svijetu.“ Amen!