Djevojčica je molila mamu da uđe u bazen, no njezina je reakcija bila tragično tužna

Dok je boravila na bazenu i uživala, Jen Flint opazila je nešto što ju je duboko potreslo.

Potreslo ju je toliko da je događaj morala podijeliti na Facebooku, a objava je skupila preko 150 000 podjela. Jen je u objavi pohvalila mame riječima:

„Jučer dok sam bila na bazenu vidjela sam kako jedna mlada mama i njezina kći ulaze u bazen u lijepim, usklađenim kupaćim kostimima.

Mama, koja je imala savršeno svezanu kosu, prvih je par minuta glasno razgovarala na mobitel s prijateljicom dok je njezina kći stajala i čekala da uđe u baze. Mama je završila razgovor i raširila igračke i kremu za sunčanje na ručniku.

Nakon što je pronašla pravi kut i pravo osvjetljenje, mama je izvukla svoj tripod i uslikala par selfija sa kćeri. Malena je pitala da uđe u bazen. Mama joj je rekla da čeka i zatim postavila kćerkicu ispred bazena, tada je otišla u bazen i izašla iz bazena.

Malena je se široko nasmijala i rekla ‘ptičica’ kao da je to napravila milijun puta. Mama joj je onda rekla da se može igrati. Malena je ušla i plivala nekoliko minuta. Mama je nazvala prijateljicu na telefon i počela novi razgovor dok je malena nekoliko puta pristojno pitala ‘Mama, molim te dođi sa mnom u vodu’.

Mama ju je ignorirala. ‘Mama, dođi se igrati sa mnom’ pitala je još četiri puta. Mama ju je pogledala ali mobitel nije ispuštala iz ruku. Nakon 10 minuta mama je završila poziv, pokupila kremu za sunčanje koja nije ni otvorena, igračke koje nisu dodirnule vodu, svoju kći, i zatim je napustila baze.

Sjedila sam i promišljala o onom što sam vidjela. Pretpostavljam da su fotografije koje je uslikala savršeno sređene i objavljene uz poruke poput ‘Bazen sa mojom malenom! #nezaboravnodruženje’.

Negdje drugdje, neka mama je kod kuće sa svojom djecom. Kuća je u neredu od igre, njezina je kosa raščupana a odjeća prljava od marmelade. Biti će umorna jer je kuhala, njegovala, čistila i igrala se s djecom.

Pogledat će tu fotografiju i usporediti će se sa tom savršenom mamom na bazenu. Neprijatelj će joj šaptati u uho ‘nisi dovoljno dobra… ne izgledaš kao mama na bazenu… nemaš novca za skupa kupaća odijela i nemaš vremena za uspomene kakve će ona imati“, a mlada će mama tako nešto i povjerovati.

Osjećat će se kao neuspjeh. Uh, nikada neće znati da je vrijeme koje je provela tog dana sa svojom djecom puno dragocjenije u Božjim očima i očima njezine djece od onog što je ‘savršena mama’ provela na bazenu.

Ono što vidimo na društvenim medijima nije uvijek stvarnost. Ponekad i često je totalno namješteno. Isplanirano je, ušminkano i falsificirano.

Ponekad vidimo stvarne fotografije s odmora i predivne domove i lijepo uređenu kosu no samo na jedan TRENUTAK. To je jedan trenutak sjajnog dana koji je naš, ispunjen radom, čišćenjem i neredom…

Mame, ne uspoređujte se. Vi ste ispravne! Vi ste sjajne i najbolji dio je što ste autentične! Vaša prljava majica, prljava kuća i zdrava djeca su stvarni i dokaz da radite dobar posao!“