Djevojčica dobila opekline od kreme za sunčanje za djecu, majka upozorava roditelje

Djevojčica je dobila opekline 2. stupnja nakon što joj je mama nanijela kremu za sunčanje. Sada majka upozorava sve roditelje na opasnost.

Ljeto nam je stiglo, a znate što to znači: potrebno je pobrinuti se da zaštitimo obitelj od štetnih sunčevih zraka.

Premda nam razni proizvođači krema za sunčanje tvrde da su najbolje, to nije istina. U to se uvjerila majka 14-mjesečne kreme kada ju je namazala jednom od takvih krema za sunčanje. Majka je bila mirna po pitanju opeklina, a onda se dogodilo ono čemu se najmanje nadala.

mama upozorava roditelje krema za sunčanje
Foto: Facebook

Nakon upotrebe popularne kreme za sunčanje kako bi zaštitila djevojčicinu kožu od sunca, čini se da ju je trebala zaštititi više od losiona, nego od sunca.

Rebecca nije na suncu primijetila problem, no nakon prospavane noće ugledala je kćerku čije je lice bilo prekriveno opeklinama, žarko crvene boje.

Zabrinuta majka je odvela dijete liječniku koji je identificirao da dijete pati od opeklina drugog stupnja.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“U milijun godina ne bih pomislila da bi izgorjela toliko jako od kreme za sunčanje”, napisala je Rebecca.

Rebeccin liječnik je rekao da su opekline vjerojatno alergijska reakcija na kremu, a takvi slučajevi su poznati i kod drugih beba.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Rješenje nije da odustanemo od krema za sunčanje, jer opekline od sunca nisu ono što naša djeca trebaju.

Poznato nam je da je zaštita nježne dječje kože tijekom ljetnih mjeseci obavezna, međutim pronalaženje dobrog preparata može biti prilično teško, budući da se u ljekarnama i trgovinama mogu naći desetine različitih losiona, krema i sprejeva sa zaštitnim faktorom, a proizvođači jamče da su upravo njihovi proizvodi najbolji.