Liječnici su ostali zapanjeni čudesnim oporavkom djevojčice koja je oživjela 18 minuta nakon što je proglašena mrtvom, nakon incidenta zamalo utapanja u jacuzziju.

Na Pepelnicu se obitelj Lorenzi upravo vratila iz crkve, a njihovo šestero djece igralo se u dvorištu.

Nakon 30-ak minuta roditelji su ih otišli provjeriti, ali su ustanovili da Sofije nema. Njezin otac, Pablo, pronašao ju je uronjenu u jacuzzi, beživotnu i bez reakcije unatoč njegovim očajničkim pokušajima CPR-a.

“Kad sam je pronašao, bio sam u šoku”, rekao je Pablo. “Srce mi je samo propalo, zgrabio sam je vrlo brzo i vrištao što sam jače mogao u pomoć.”

Medicinsko osoblje proglašava Sofiju mrtvom

Sofia je hitno prebačena u bolnicu gdje je, nakon neuspjelih pokušaja oživljavanja, liječnik proglasio njenu smrt. No, samo 18 minuta kasnije, medicinska sestra primijetila je da je Sofia ponovno počela disati, ostavljajući medicinsko osoblje zaprepašteno.

Djevojčica oživjela nakon što je bila mrtva 18 minuta
19-mjesečna Sofia sa svojim roditeljima; Foto: Yahoo News

Sofijin inspirativan oporavak

Sofijin put do oporavka bio je dug i pun izazova. Liječnici su rekli da je izgubila značajnu količinu kisika u mozgu i nisu mogli odrediti njezinu prognozu sve dok magnetska rezonanca nije obavljena pet dana kasnije.

Hvala Bogu, magnetska rezonanca je pokazala da joj nijedan drugi organ nije oštećen i bila je na putu oporavka. Nakon sedam dana provedenih na intenzivnoj njezi i 47 dana u sobi za oporavak otpuštena je iz bolnice.

Zahvalni roditelji i oduševljeno medicinsko osoblje

Sofijini roditelji presretni su i zahvalni na čudesnom ozdravljenju svoje kćeri. Vjeruju da je Bog intervenirao i spasio njihovu kćer.

“Nema sumnje nakon što sam vidio čudo, samo sam rekao Bože, Ti možeš sve”, rekao je Magali. “Možeš izliječiti moju kćer i znam da ćeš učiniti čudo.”

Jedan od Sofijinih liječnika čak joj je napisao pismo u kojem ju je nazvao svojom zvijezdom i opisao kako misli da ona neće uspjeti. Ali Sofia je svima dokazala da su bili u krivu.

Njeni roditelji se nadaju da će se potpuno oporaviti i zahvalni su Bogu što je spasio njihovu bebu. Medicinsko osoblje uključeno u njezinu njegu također je zadivljeno i nadahnuto njezinim oporavkom.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare