Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju – roditelji sada šalju upozorenje drugima

Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju

Nevjerojatno je da nešto tako malo može dovesti do velike tragedije. Jedna je obitelj izgubila svoju malu djevojčicu zbog progutane baterije, i to svega nekoliko dana nakon Božića.

„U subotu je sve bilo u redu“, prisjetila se baka, „to je bio savršen Božić“.

Djevojčica Brianna je bila malo čudna tih dana, ali te je kobne nedjelje počela povraćati krv a tijelo joj je poplavilo. Obitelj živi na selu daleko od grada i liječnika, pa je hitnoj pomoći trebalo dugo vremena.

Roditelji su ju hitno odvezli u najbližu bolnicu, a rendgen je pokazao da je djevojčica progutala malu, okruglu bateriju koja je iscurila u njezino tijelo. Nitko nije siguran kada se to dogodilo, ali liječnici su procijenili da je bateriju pojela oko 6 dana prije smrti.

Djevojčicu su hitno odvezli u drugu bolnicu radi operacije, ali bilo je prekasno. Šteta je bila nepopravljiva.

VIDI OVO: Mama upozorava roditelje nakon bebine smrti: ”Duboko u sebi osjećala sam da nešto nije u redu”

„Operirali su ju dva i pol sata, ali nisu mogli spriječiti krvarenje. Procijenili su da je baterija preko jednjaka iscurila i oštetila arteriju“, rekla je baka.

Djevojčica preminula nakon što je progutala malu bateriju 1

Ispostavlja se da je gutanje satnih baterija čest slučaj – samo u SAD-u godišnje djeca progutaju oko 12 000 baterija. Oko 15 djece je preminulo, a 101 dijete je pretrpjelo teške posljedice.

Baterije uglavnom prođu kroz tijelo bez velike štete, ali postoje i izuzeci ako baterija zapne negdje u probavnom sustavu, može se otvoriti i ispustiti nagrizajuće tvari koje uzrokuju teške kemijske opekotine.

VIDI OVO: Njezina kći je zbog grožđa skoro umrla – sada šalje upozorenje svim roditeljima

Bilo bi najbolje da ovih baterija nema, ali nalaze se svuda jer su potrebne u raznim uređajima, a dolaze u raznim veličinama.

Nalaze se u daljinskim upravljačima, kamerama, satovima, kalkulatorima, termometrima, električnim četkicama itd. Mogu biti štetne i ako ih dijete ukloni iz uređaja i stavi u nos ili uho, a oni vole dirati po svemu.

Liječnici isto tako savjetuju odrasle da ne ližu baterije kako bi ih provjerili.