Djevojčica rođena s rijetkim stanjem ne dopušta da joj nešto ukrade radost

Djevojčica rođena s rijetkim stanjem, Apertovim sindromom, ne dopušta da joj bilo što ukrade životnu radost. Bog uistinu ima svrhu za nju!

Rođenje s posebnim potrebama nije zaustavilo malu Karuniju da se osjeća samouvjereno. Promijenila je mišljenje svoje zajednice i uspjela se oduprijeti maltretiranju!

Karunia je rođena s Apertovim sindromom, rijetkim kongenitalnim stanjem zbog kojeg izgleda malo drugačije. Zbog tih razlika, ova se slatka djevojka već suočila s velikim problemima u svom životu.

Nažalost, u Karunijinoj zajednici u Istočnoj Indoneziji, gdje su fizičke razlike rijetke, primila je mnogo bolnih pogleda i komentara. Djeca u njenom selu uplašila su se Karunjinog izgleda, a neka su počela plakati kad su je vidjeli, piše Faithwire.

Foto: Compassion International

Njezini roditelji nisu mogli vjerovati da njihova dugoočekivana djevojčica izgleda drugačije pa su se osjećali nespremnima odgajati Karuniju. Angel kaže: “Samo sam plakala i pitala se zašto mi ju je Bog povjerio.”

Ali zahvaljujući ranim intervencijama s organizacijom za sponzorstvo djece Compassion International, lokalni crkveni čelnici pomogli su Angel i njezinom suprugu Candri pri odgoju Karunije da izraste u zdravo i uspješno Božje dijete kakvo je danas.

Kroz kućne posjete i obuku lokalnih crkvenih vođa, Angel i Candra bili su ohrabreni da razmišljaju pozitivno o ovom Božjem daru.

Candra i Angel, Karunijini roditelji, naučili su svoju dragocjenu djevojčicu da prihvati i zavoli svoje stanje. Otac ju je ohrabrio da prihvati njegove riječi: “Ti si Božji dar.” I ona je te riječi uzela k srcu!

Karunia je sada napredna djevojčica koja sanja da postane pjevačica kad odraste. Anges Singel, Karunia učiteljica kaže: “Nisam bila sigurna u njezine sposobnosti u prvom semestru, ali sada sam sigurna da je ona jedna od najboljih učenica u razredu.”

Foto: Compassion International

“Lijepa sam kao moja majka”, kaže Karunia. “Kada su mi se rugali jer nemam normalne prste, mama me je učila da kažem kako je to ono što mi je dao Isus.”

Karunia je svoju obitelj i prijatelje naučila samoprihvaćanju i istinskoj zahvalnosti za sve što se dogodi u životu.

Candra kaže da ju je kći naučila da bude jača žena Božja. “Ona je moje tijelo i krv, a mi se moramo brinuti za nju sve dokle god smo živi, jer Bog ima svrhu za nju!”

Karunia mijenja mišljenje ljudi u okolini i odupire se maltretiranju. Izvrsna je učenica i ima mnogo prijatelja. Svima koji je poznaju, ona je uistinu dar od Boga.