Djevojčica (11) s cerebralnom paralizom napokon može samostalno hodati

Birkley ima cerebralnu paralizu, a njezina mama, Tamra Logan, na Facebooku prati razvoj svoje kćeri (11) od kada se rodila. 

Prema Loganinoj Facebook stranici, Birkley ima cerebralnu paralizu jer je zaražena virusom prije rođenja što je dovelo do velikih zdravstvenih komplikacija kao što je gubitak sluha tijekom djetinjstva. Ona je u svojih 11 godina života prošla više operacije nego što osoba prođe u cijelom svom životu. 

Ujedno je prošla kroz razne korektivne operacije, operacije za popravljanje stanja kukova, fizikalnu terapije i govornu terapiju, ako i botoks za problem imenom hipotonija (manjak mišićnog tkiva koji može utjecati na sposobnost hoda). 

Logan nikada nije odustala od svoje kćeri i njezinog napretka te je objasnila da joj kćerini izazovi daju novu svrhu u životu. 

VIDI OVO: Dječak (4) s cerebralnom paralizom prohodao – liječnici su tvrdili da je to nemoguće

Napisala je: „Nakon što sam rodila Birkley, moja strast je postala stvaranje prilagodljivih stvari kao što su tenisice koje se mogu vezati oko koljena“. 

Objavljuje Special Living TodaySubota, 9. veljače 2019.

To je ključno za Birkley jer njezine noge nisu dovoljno snažne kako bi podržavale njezinu težinu, no ona po kući odlučno hoda na koljenima. 

U nedavnoj snimci koja je mnogima otopila srce, može se vidjeti Birkley kako napokon hoda potpuno samostalno. 

Mnogi su uputili Birkley riječi podrške. Na snimci se čini jako sretno i radosno unatoč mnogih izazovima s kojima se morala suočiti, no, njezina majka kaže da je ona po prirodi predivna i radosna djevojčica koja može naučiti sve što želi. 

Girl with cerebral palsy walks for first time

Amazing! Watch this 10-year-old with cerebral palsy enjoy walking for the first time in her life.

Objavljuje WCNC Charlotte u Srijeda, 20. veljače 2019.