NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjevojčici su rekli da je debela i ružna, a majčina reakcija je...

Djevojčici su rekli da je debela i ružna, a majčina reakcija je sve iznenadila

Dečki su djevojčici na bazenu počeli dobacivati da je ružna i debela, a majčina reakcija je sve iznenadila. Evo što im je poručila:

”Muka mi je od ljudi koji odgajaju nepristojnu djecu. Zaista me začuđuje što roditelji još ne odgajaju djecu da budu dobra. 

Uz to još i brane njihovo loše ponašanje. 

Danas, na javnom bazenu su se moja kćer i sin igrali igračkama morskim psima. Dva dječaka otprilike njezine dobi su doplivala do njih i pokušala uzeti te igračke. Budući da je moja kćer zaista dobra duša, ona im je dala igračke kako bi se i oni mogli igrati. Dječaci su ih zgrabili i otišli se malo dalje igrati. Nakon nekoliko minuta sam čula da pričaju s njom. No, nije to bio pristojan razgovor, nego su ju počeli vrijeđati u lice. 

‘On je rekao da si debela i ružna’, jedan je dječak glasno izjavio. Drugi je odmah odgovorio: ‘Nisam, on je rekao da si debela i ružna’. 

Morala sam se uplesti. Bilo mi je dosta nepristojne djece. Moja djeca od malih nogu uče o pristojnom ponašanju prema drugima. Zašto je drugima to tako teško naučiti svoje dijete? 

Otišla sam do ruba bazena i zamolila dječake da mi daju igračke. Tada sam im rekla da nema razloga da tako razgovaraju s nekim tko je bio dovoljno pristojan da dijeli s njima. Oni su potrčali do svoje majke, a ja sam im doviknula: ‘Još joj se trebate ispričati’. 

VIDI OVO: Vrijeđali su ga zbog boje kose, a njegova reakcija je mnogima slomila srce

“Poludjela sam.”

Dok sam tješila svoju kćer koja je bila na rubu suza, majka dječaka je doplivala do mene i počela vikati da ne smijem tako razgovarati s njezinom djecom. 

Ja inače ne volim vikanje ni sukobe, no takav način ponašanja volim još i manje. Poludjela sam. Bilo mi je dosta da se djeca loše ponašaju prema mojoj kćeri. 

‘Vaša djeca su mojoj kćeri rekla da je ružna i debela nakon što im je ona lijepo dopustila da se igraju s njezinim igračkama. Trebaju se ispričati’. 

Djevojčici su rekli da je debela i ružna 1
Foto: Lovewhatmatter.com

Njezin odgovor: ‘Pa, samo je jedno moje dijete. Drugo je susjed kojeg smo poveli s nama. I oni to nisu rekli i nećete tako pričati s njima’. 

‘Čula sam ga, a i drugi su’, rekla sam, ‘I da nisu namjerno bili zlobni prema potpunom strancu, ne bih ništa rekla’. 

Ona nije marila. Nije htjela priznati krivnju. Nastavila je podizati glas na mene.

‘Ja nikada ne bih tako nešto rekla vašem djetetu’, rekla je uzvišeno. 

‘Nikada ne biste ni morali’, rekla sam, ‘Jer je moja kćer odgojena’. Taj je komentar završio raspravu. 

Nula posljedica za njihove ružne riječi

No isprika nikada nije izrečena. Ona je zagrlila svog sina, rekla mu da ga voli i da se ide igrati s prijateljima. Ni drugo se dijete nije ispričalo. 

Nula posljedica za njihove ružne riječi. Niti jedna naučena lekcija. Oni su nastavili sa svojim danom bez suosjećanja za bol koju su nanijeli mojoj kćeri. Bilo je jasno u kakvom su okruženju odgojeni. 

Roditelji, ovako možete iznevjeriti vašu djecu i ljude s kojima vaša djeca dolaze u kontakt. Naša djeca uče od nas. Oni uče iz naših reakcija. Uče o tome kako se nositi s teškim situacijama. Oni uče u ovakvim trenucima. 

Danas je moje dijete naučilo da ću ju ja uvijek braniti, da će ju njezina majka zaštititi bez obzira na sve, pogotovo kada je riječ o nasilnicima i njihovim jednako nepristojnim roditeljima. 

Ta djeca na bazenu su naučila da, bez obzira na pogreške i loše ponašanje, za njih neće biti nikakvih posljedica. 

Što mislite, čije je dijete naučilo važniju lekciju? 

Odgajajte svoju djecu na pravi način. Ako ne budete, onda budite spremni da će to učiniti majke kao ja“, prenosi portal Love What Matters