Dirljiva priča o djevojci koja je oprostila roditeljima koji su je ostavili na smetlištu
Snimka zaslona: Facebook/María Del Mar Caballero Benítez

U ožujku 1999. dvomjesečna djevojčica pronađena je na smetlištu u Paragvaju. Ova tužna vijest, koja je tada potresla medije, pretvorila se u priču o pobjedi ljubavi i oprosta.

Belen María del Mar Caballero uspjela je bolnu priču iz svog života pretvoriti u film pun nade i pobjede. Nakon što je kao dijete ostavljena na smetlištu, odlučila je upoznati svoje biološke roditelje kako bi ih zagrlila i oprostila.

María je 31. listopada 2020. donijela jednu od najtežih odluka u svom životu. Upoznavanje svoje biološke obitelji natjeralo ju je da otputuje u Cateuru – mjesto gdje je ostavljena među smećem.

Djevojka je upoznala svoje biološke roditelje i braću i sestre, ostavivši prošlost za sobom.

“Kao da sam se oslobodila vrlo teškog ruksaka. Tko sam ja da ne opraštam, kada i sama griješim?”, rekla je u jednom intervjuu.

Osjećala je potrebu da oprosti

“Majku sam pronašla putem društvenih mreža. Razgovarala sam s njom, ali nisam imala hrabrosti osobno je upoznati. Dugo sam radila na tome i konačno sam odlučila. Znala sam da moram oprostiti, suočiti se sa stvarnošću.”

María del Mar rekla je da je prije nego što je upoznala svoju biološku obitelj, odlučila kupiti hranu koju će dati svojoj majci. Znala je potrebe obitelji.

VIDI OVO: Roditelji ostavili bebu pored puta, a poruka koju su napisali je zgrozila svijet

“To je za mene bilo jako teško iskustvo, ali Bog me podržao. Za mene je to bilo ljekovito. Nisam plakala kada sam je ugledala, jer sam već prije plakala od kuće do Cateure. Kada sam ugledala majku i zagrlila je, osjetio sam da sam joj oprostila.”

Djevojka je objasnila da isprva nije namjeravala upoznati svog biološkog oca

“Osjećam da me Bog cijelo vrijeme pripremao u svemu što sam doživjela. Sada imam veliki mir u srcu. Bog mi je oprostio grijehe, a ja, koja također griješim, nisam mogla odbiti oprostiti im”, rekla je.

VIDI OVO: Roditelji su je ostavili jer je rođena bez nogu. Evo što danas radi!

Djevojka tvrdi da se, otkako je upoznala svoju biološku obitelj, osjeća smireno. Htjela bi učiti za učiteljicu i raditi s djecom.

María del Mar Caballero pet je godina članica Evanđeoske crkve i tvrdi da ima odnos s Bogom po Isusu Kristu. Također naglašava da je Biblija jedno od njezinih primarnih oružja.