NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDobili su trojke, a zbog njihove teške bolesti trebaju naše molitve

Dobili su trojke, a zbog njihove teške bolesti trebaju naše molitve

Ovi roditelji su dobili trojke rođene u 22. tjednu trudnoće. Zbog niza zdravstvenih problema ovi roditelji i djevojčice trebaju naše molitve. 

Reći da je nekoliko godina bilo vrtlog za Michaelu White i njezinog partnera, Jasona Hopkinsa, bilo bi podcjenjivanje.

2021. godine par iz Bristola u Engleskoj imao je financijskih poteškoća nakon što su izgubili posao i stan zbog COVIDa-19. Već roditelji 6-godišnjaka i 8-godišnjakinje šokirali su se kada su saznali da je Michaela trudna ne s jednom, ne dvije, već tri bebe!

Otkrili su da čekaju trojke kada je Michaela bila trudna 19 tjedana. Pod stresom i preopterećena, stvari su krenule od lošeg do goreg kad je spontano dobila trudove samo tri tjedna kasnije, u 22. tjednu trudnoće.

“Cijelo putovanje između saznanja da su trojke i njihovog stvarnog dolaska bila je, mislim, najbrža trudnoća koju sam ikada vidio,” rekao je Jason.

Trojke trebaju molitve
Snimka zaslona: YouTube

Tri bebe su zajedno težile samo 1,7 kilograma

Na Valentinovo 2021., nakon rođenja koje su Michaela i Jason opisali kao “traumatično”, dočekali su Rubi-Rose, Payton-Jane i Porscha-Mae Hopkins. Bebe su bile nedonoščad i zahtijevale su dosta hitne njege. Zajedno, tri bebe su težile samo 1,7 kilograma!

S 450 grama, Rubi-Rose je bila prvorođeno i najveće dojenče. Payton-Jane i Porscha-Mae bile su teške 403 grama, odnosno 412 grama.

Sestre su dvojajčane trojke, što znači da su Payton-Jane i Porscha-Mae jednojajčane blizanke, a Rubi-Rose ima jedinstvene gene. Sve troje imaju cerebralnu paralizu, a najteže simptome imaju jednojajčani blizanci.

Čak i uz šokantno niske porođajne težine, djevojčice su ispale prave junakinje! Nakon 216 dugih dana i noći u bolnici Southmead NICU, konačno su bili dovoljno jake da odu kući. Jason i Michaela sada sve svoje vrijeme provode brinući se za posebne potrebe svojih novih kćeri.

Trojke trebaju molitve 1
Snimka zaslona: YouTube

Trojke su završile u Guinnessovoj knjizi rekorda

Dok su bile u bolnici, liječnik je spomenuo da bi sestre mogle biti prve preživjele trojke u Ujedinjenom Kraljevstvu. Obitelj se obratila Guinnessovoj knjizi rekorda i ispostavilo se da su bili u pravu, ali u priči je bilo još nešto.

Kasnije su saznali da nisu samo najranije preživjele trojke u Ujedinjenom Kraljevstvu – one su najranije na cijelom svijetu! Ali zašto se zaustaviti samo na jednoj ploči? Također su najlakše trojke ikada rođene.

Otkako su osvojili svoje rekorde, obitelj je usredotočena na prilagodbu novoj normali. Zdravstveno stanje djevojčica se poboljšalo, ali im je potrebna danonoćna njega. Rubi-Rose može normalno hodati i jesti, ali njezine sestre trebaju hraniti kroz sondu i ne mogu hodati ni govoriti.

“Fizički se ne miču”, rekla je Michaela. “Moramo učiniti doslovno sve za njih.”

Jason i Michaela također se oporavljaju od svog traumatičnog iskustva. Jason pati od PTSP-a jer je gledao kako jedna od njegovih kćeri prima CPR u bolnici. Par koristi TikTok kako bi podijelio zdravstveno putovanje svoje djece i podigao svijest o PTSP-u i postnatalnoj depresiji kod očeva. Nadaju se da će podržati druge roditelje s prijevremeno rođenom djecom.

Jason i dalje hvali Michaelu kao “čudesnu mamu”, a njih dvoje su se zbližili dok ona podržava njegove probleme s mentalnim zdravljem. Svoj novi život čine najboljim i ne mogu biti ponosniji što su roditelji trojki koje drže svjetske rekorde!