Mogu li nas naša dobra djela dovesti u raj?

Oduvijek sam se volio opustiti i pogledati nogometnu utakmicu. Najdraže su mi utakmice koje se igraju za vrijeme kiše pa polje izgleda blatno i prljavo. Uvijek se jasno vidi tko najviše igra jer je njihov dres najprljaviji.

No zamislite da jedan od tih igrača, toliko blatnjav da ne možete vidjeti ni broj na njegovom dresu, ode s utakmice i pokuša dobiti stol u pristojnom restoranu. Ne mislim da bi ga pustili, zar ne? Ne, prije bi ga izbacili.

I osim kada je riječ o Kristu, ovo je maleni uvid u nas pred Bogom – tako bismo mi izgledali pred Njim. Ako stojimo pred Bogom u svoj svojoj pravednosti, i mi ćemo biti izbačeni. Ne bih vjerovao u 10 najboljih minuta u mom životu da me dovedu u Raj jer moja dobra djela jednostavno nisu dovoljna.

No zato postoji milost. Biblija govori da kada vjerujemo u Krista koji će nam dati oprost od grijeha, tada se naše ruho skida te dobivamo novo ruho pravednosti (Izaija 61,10).

Kada obučemo Božje ruho spasenja i halju pravednosti tako što vjerujemo u Krista, primit ćemo pravednost od Isusa i bit ćemo bez grijeha kada stanemo pred našeg Oca.

Autor: Jack Graham; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Jesus.org

NAJNOVIJE!