Dodir koji liječi i preobražava

Isus je dodirom izliječio i preobrazio mnoge ljude, a može i tebe ako Ga to zamoliš!

U Evanđelju po Mateju Isus je sedam puta naišao na ljude s raznim bolestima ili problemima te ih je dodirom izliječio. Iako je imao moć da samo izgovori jednu riječ i zapovjedi bolesti da nestane, On je često koristio drugačiji pristup.

U slučaju gubavca, Isusov dodir bio je nešto što taj čovjek inače nije imao priliku često osjetiti budući da se gubavaca klonilo te ih nitko nije htio dodirnuti. Zapravo, možda je upravo to razlog zbog kojeg je Isus izabrao taj, vrlo fizički, pristup.

Potreba za dodirom drugog ljudskog bića nije nestala u 2000 godina od kada je Isus hodao zemljom. No, u svijetu kojem dominiraju društvene mreže i tehnologija mi smo izolirani više nego ikada prije.

PROČITAJTE: Osjetite li Isusov dodir u svom životu? Priča ove majke će vas ostaviti u suzama!

Fizički se kontakt zamjenjuje „lajkovima“ na Facebooku. A kada i pomislimo na dodir većinom se javljaju poveznice sa skandalom, nečim neprimjerenim i amoralnim. Kako je ta predivna riječ dobila tako loše konotacije?

Kao kršćani, mi imamo priliku „dotaknuti“ ljude na mnoge načine, uključujući riječi – na primjer, objava spasenja po Kristu osobu može preobraziti te usmjeriti njezin život prema vječnosti. No, poslanje kršćana ujedno uključuje i sam čin dodira, suosjećanja, ohrabrenja – bilo to kroz zagrljaj ili prijateljsko tapšanje po ramenu.

Naša srca, usta i ruke moraju zajedno djelovati kako bi mogli potpuno svjedočiti u Isusovo ime. Bili mi sami ili s drugima, imamo privilegiju dodirnuti živote drugih kroz molitvu. Isus je dotaknuo mnoge, duhovno i fizički, a mi trebamo slijediti Njegov primjer. Potražite prilike u kojima vas Bog može upotrijebiti za Svoju slavu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org