Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni

”Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas obnoviti” — radosna je Božja izjava. Kako je velika sigurnost u Božjoj blizini kroz Isusa! 

U starozavjetno doba Bog je ljudima govorio s udaljenosti. Kada se Bog objavio svom sluzi Mojsiju, rekao mu je: ”Ne prilazi ovamo! Izuj obuću s nogu!”, a kada se objavio sa Sinajske gore svom izabranom narodu, jedna od prvih Božjih zapovijedi bila je: ”Postavi naokolo granicu za narod”.

U svetom štovanju zavjeta u šatoru kao i u svetinji hrama ta je udaljenost bila istaknuta. Većina naroda zapravo nije niti smjela ući u oba predvorja. U unutrašnjost svetinje mogli su ući samo neki svećenici, dok je u svetinju nad svetinjama mogao ući samo veliki svećenik i to jednom godišnje.

Izgledalo je kao da je Gospodin u ono staro doba htio čovjeka podsjetiti da mu se grijeh toliko gadi da mora s ljudima postupati kao s gubavcima koji su isključeni iz tabora. Kada im je prilazio, dao im je da osjete tu odvojenost između svetog Boga i nečistog grešnika.

VIDI OVO: Sedam potreba duše koje jedino Isus može ispuniti

Kada je došlo evanđelje, postavljeni smo u drugi položaj. Riječ ”idi” zamijenjena je riječju ”dođi”. Udaljenost je zamijenjena bliskošću, a mi koji smo nekada bili daleko postali smo bliski kroz krv Isusa Krista. Utjelovljeno božanstvo nema više oko sebe plameni zid.

”Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas obnoviti” — radosna je Božja izjava. Više ne uči gubavca da je gubav time što ga isključuje, jer sam je podnio kaznu za njegovu nečistoću.

Kako je velika sigurnost u Božjoj blizini kroz Isusa! Znaš li o tome iz iskustva? Ako znaš, živiš li u Njegovoj sili? Čudesna je ta blizina Božja, a nakon nje slijedi dijeljenje još veće blizine kada će biti rečeno: ”Evo šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod Njegov, a on će biti Bog s Njima”. Požuri Gospodine!

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!