Gdje je dokaz vaše vjere? Ovo Bog traži od vas

Koji je dokaz vaše vjere? Je li to nestabilna vjera? Je li vjera zasnovana na traženju znakova i čuda? Ili, je li vjera zasnovana na Božjoj vjernosti?

Da vas Bog pita da mu dokažete svoju vjeru, kako biste započeli? Biste li rekli da se svaki dan molite? Da živite pošteno? Da volite svoje susjede? Da hranite siromašne?

Još jedno pitanje. Jeste li se ikada našli u tako teškoj situaciji da vam je mogla pomoći jedino vaša vjera?

U Evanđelju po Ivanu, poglavlje 4, postoji jedna takva situacija – sin kraljevog službenika je umirao. Taj je čovjek samo čuo za Isusa, ali je pokazao nevjerojatnu vjeru koja je spasila njega i cijelu njegovu obitelj.

U jednom je trenutku taj službenik čuo za Isusa, za to da iscjeljuje i izbavlja. U trenutku slabosti i potrebe, on se okrenuo Isusu u vjeri. Zamislite, on je ostavio svog umirućeg sina kako bi otišao Isusu i zatražio pomoć.

Ovo je prvi dokaz naše vjere

On je djelovao po svojoj vjeri, a ne po svojoj poziciji. To je prvi dokaz naše vjere – odluka da se oslonimo na našu vjeru i okrenemo prema Njemu, da tražimo Njegovo vodstvo, izbavljenje i liječenje.

Ovaj muškarac je ostavio svog umirućeg sina i putovao gotovo jedan cijeli dan. Zamislite što se događalo u njegovu srcu. Je li ostavio svog sina živog po posljednji put? Što da je Isus rekao ne? Što da nije mogao naći Isusa na vrijeme? Vjera je potražila Isusa. Je li vaša vjera tražila Isusa u vrijeme nevolje?

On je demonstrirao svoju vjeru svojom upornošću. Isus je htio da mu otkrije svoju potpunu vjeru u Njega. Mnogi bi Ga tada ostavili. Zamislite da cijeli dan putujete samo kako biste to čuli.

Koliko ste puta odustali od molitve samo zato što se odgovor ne pojavi kada ga očekujete? Ili se molite da vam Bog da znak kada vam je već dao obećanje?

VIDI OVO: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Dokaz vjere kojeg Isus traži od nas

Priča govori da je taj muškarac bio uporan, shvaćao je da je Isus jedini koji može spasiti njegovog sina te je vjerovao da je Njegova prisutnost jedino rješenje. To je čvrsta i trajna vjera.

To je bio dokaz koji je Isus tražio. Kada se molite, zahvaljujete li Bogu unaprijed za Njegov odgovor? Zahvaljujete li mu jer mu vjerujete da, nevezano za odgovor, on stiže i da je taj odgovor savršen jer je po Njegovoj volji!

Iako je taj muškarac htio da Isus pođe s njim, znao je da je Isusov odgovor najbolji odgovor. Umjesto da pođe s njim, Isus mu je rekao: „Idi“. Njegov sin bio je izliječen. Muškarac je pokazao poniznu vjeru. Zamislite njegov put prema kući. Bio je poslušan u vjerovanju u Isusovu Riječ, vjerovao je Isusovoj vjernosti njemu. Ne „znakovima i čudima“, nego Isusovoj Riječi!

Koliko puta kada se molite počnete sumnjati u Božju vjernost? Ne vjerujete Njegovom obećanju da vas nikada neće ostaviti niti zaboraviti? Da vam neće dati više nego možete podnijeti? Da će vam otvoriti vrata kroz koja možete pobjeći?

Ivan 4,53: „Tada razabra otac da je to bilo upravo onog časa kad mu Isus reče: »Sin tvoj živi.« I povjerova on i sav dom njegov“.

Koji je dokaz vaše vjere? Je li to nestabilna vjera? Je li vjera zasnovana na traženju znakova i čuda? Ili, je li vjera zasnovana na Božjoj vjernosti? Vjera tako iskazana da može Isusu pribaviti nove duše! Neka dokaz vaše vjere pribavi nove duše za Kraljevstvo Nebesko.

Autor: George Proctor; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithwire.com