Duh Sveti na neviđene načine dotiče muslimane na Bliskom istoku

Sudeći po izjavi obraćenog kršćanima po imenu Reza, 1994. godine bilo je oko 100 tisuća kršćana u Iranu. “Sada ih je 3 milijuna”, izjavio je za CBN News.

Reza vjeruje da je ovo djelo Svetog Duha koji doseže većinom muslimane u ovoj državi Bliskog istoka koja ima više od 79 milijuna ljudi.

CBN News se u skorije vrijeme sastao i razgovarao s Rezom i drugim iranskim vjernicima koji trenutno žive u središnjoj Turskoj, gdje su pobjegli zbog progonstva u njihovoj domovini.

Skupina kršćana koja se s njima sastala ih je našla u “zaraznoj i radosnoj vjeri”, dok su pljeskali rukama i navijali kao fanovi Svjetskog prvenstva kada bi se neko krstio u njihovoj kućnoj crkvi.

Postoje Iranci koji pokazuju da njihova država ima dvije strane – jednu kojom pokazuje mržnju prema Americi, i drugu kojom pokazuje ljubav za Isusa Krista, i da, pokazuje ljubav prema Americi i Izraelu također.

Reza kaže da su se mnogi njegovi zemljaci, kao i on, okrenuli Kristu putem snova ili vizija.

“Sanjao sam san. Sanjao sam odavno san i svaki put je Isus bio sa mnom”, rekao je. “I cijelog mog života, On mi je pomagao i ja nisam znao tko je ova Osoba. Odjednom Isus Krist je bio tu govoreći mi: ‘Dođi meni.’ Došao sa k Njemu i On me je prihvatio. ”

Raizal, Rezina sestra, se pridužila bratu u bijegu iz Irana, jer je “zaista bila loša situacija tamo”.

“Nisam se mogla moliti Bogu svim srcem, zbog nevolja koje su se događale. Čak iako bih rekla ‘Isus Krist’ mogli su me ubiti”, rekla je.

Ali unatoč riziku od uhićenja, zadržavanja pa čak i smrti, vjernici u Iranu i dalje čuvaju vjeru, kažu njihovi kršćani zemljaci u Turskoj.

Reza je rekao da su ovi vjernici započeli kućne crkve. “Glavna crkva je u mojoj kući, a putem Interneta povezujem se sa svima”, putem Skypea, rekao je. “Zato je to postalo kao Internet crkva”.

Iranski kršćani koji su sada u Turskoj, ne žele se vratiti u svoju zemlju te traže status izbjeglice u Ujedinjenim Narodima nadajući se da će jednog dana imigrirati u drugu državu.

U međuvremenu, traže molitvu od kršćana diljem svijeta da se mole za Crkvu u Iranu.

“I molim, doista, od strane drugih vjernika, drugih sestara, i braće diljem svijeta, da mole za Iran i za ljude Irana da pronađu i upoznaju novog Boga, Isusa Krista”, rekao je Reza.

NAJNOVIJE!